Bugun...


''Boyun fıtığı şikayetleri ile başvuranların sayısı artıyor''
Pandemide değişen yaşam tarzına dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, ''Boyun fıtığı şikayetleri ile başvuranların sayısı artıyor'' dedi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2021 14:02
''Boyun fıtığı şikayetleri ile başvuranların sayısı artıyor''
+ -

Medicana Çamlıca Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, Covid-19 pandemisi nedeniyle değişen yaşam tarzında hareketsizliğin çok sıklaştığını, bunun bir sonucu olarak da boyun fıtığı şikayetlerinde artış görüldüğünü belirtti. Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, “Çalışma hayatının ev hayatı ile birleşmesi, evden çalışma düzeninin yaygınlaşması; kötü pozisyonda uzun süre oturma, sürekli yatarak televizyon izlemek, bilgisayar, telefon ve tablet kullanımı boyun fıtığı şikayetlerinde artışa neden olabiliyor” dedi.

Kollarda ve ellerde uyuşma, ağrı, güçsüzlük gibi belirtiler gösteren boyu fıtığının (servikal disk) tedavisinin ihmal edilmemesi gerektiğini önemle vurgulayan Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, “Boyun fıtığı, boyunda, omuzlarda kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyecek derecede ağrı, uyuşma, güç kaybı, his kaybı; boyun, omuz ve sırt kaslarında spazma neden olabilir. Bu ağrılar, uyuşma ve güç kaybı özellikle sabah uyanınca daha fazla hissedilebilir hatta zaman zaman uykudan uyandıracak şekilde de kendini gösterebilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI