Bugun...


Erken uyarı ile 20 milyon lira çiftçinin cebinde kaldı
İş Bankası ve Vodafone Business tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Çözümü kapsamında İş Bankası destekli kurulan istasyonlara dair ilk 6 aylık raporlarda sürdürülebilir tarım için olumlu sonuçlar yer alıyor.İlk etapta kurulumu tamamlanan ve devreye alınan Bursa'daki z

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2021 16:10
Erken uyarı ile 20 milyon lira çiftçinin cebinde kaldı
+ -

Türkiye İş Bankası ve Vodafone Business iş birliğinde hayata geçirilen Diital Tarım Çözümü ile tarım sektöründe dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla verimli ve sürdürülebilir tarım yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında ilk etapta kurulumu tamamlanan ve devreye alınan Bursa'daki zeytinliklerde bulunan 5 istasyondan alınan verilere ilişkin ilk yarı raporu paylaşıldı.Kurulmuş olan 5 dijital tarım istasyonu, Bursa'da bulunan 2,5 milyon zeytin ağacını kapsıyor.

Bursa'da zeytinliklere kurulu 5 Dijital Tarım İstasyonu, ilk altı ayda üreticiye 15 milyon liranın üzerinde tasarruf sağladı.

Bursa İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre; Bursa ilindeki zeytinlik alanlarını en iyi temsil edecek yerlere kurulmuş istasyonlardan elde edilen meteorolojik veri ölçümleri ve fenolojik gözlem kayıtları ile hastalık ve zararlılık takipleri yapıldı, bu takipler sonucunda yılın ikinci yarısı için doğru zamanda ilaçlama ilanları verildi ve gereksiz ilaçlamaların önüne geçildi. Dijital tarım istasyonları sayesinde ilaçlama ve zamanlama konusunda doğru zamanda yapılan uyarılarla, gereksiz ilaç kullanımı olmadan ürün kaybı azaltıldı. Rapora göre, Bursa'da zeytinliklere kurulu 5 istasyon, ilk altı ayda üreticiye 15 milyon liranın üzerinde tasarruf sağladı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI