Bugun...


Göğüs Ağrısına Ne İyi Gelir: Göğüs Ağrısı İçin Şifalı Bitkiler
Göğüs Ağrısına Ne İyi Gelir: Göğüs Ağrısı İçin Şifalı Bitkiler

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2018 22:47
Göğüs Ağrısına Ne İyi Gelir: Göğüs Ağrısı İçin Şifalı Bitkiler
+ -

 

Göğüs ağrısı neden olur?

Göğüs ağrısı, özellikle adet döngüsü sırasında kadınlar arasında çok yaygın bir şikayettir. Yapılan araştırmalara göre kadınların % 50’den 70’e oranda meme ağrısından etkilenmektedir. Bazı göğüs ağrıları, her iki memede şişlik, hassasiyet, ağırlık hissi, sancı, yanma hissi ve ağrı gibi belirtiler gösterir. Göğüslerdeki ağrı, şiddetli ya da hafif, sürekli veya nadir olabilir. Göğüs ağrısı iki ana kalıp içinde sınıflandırılabilir. Bunlardan biri, adet döngüsü sırasında ağrı şiddetinin değişmesi. İkincisi ise adet döngüsü sırasında ağrının değişmeden kalması. Daha seyrek tür olarak görülen döngüsel göğüs ağrısı, adet döngüsü sırasında hormonal değişiklikler nedeni ile oluşur. Diğer taraftan, döngüsel olmayan göğüs ağrısı meme kistleri, travma, önceki cerrahi ya da diğer faktörler gibi yapısını etkileyen sorunlar ile ilişkilidir. Diğer göğüs ağrısı nedenleri ise büyük göğüsler, emzirme, yanlış kullanılan sütyen, hücrelerdeki yağ asitleri üzerinde dengesizlik yapan bazı ilaçların kullanılması etkili olmaktadır. Adet döngüsü sırasında ya da öncesinde oluşan meme ağrısı için bazı ev ilaçları, ağrı ve hassasiyeti hafifletmeye yardımcı olabilir. Fakat günlerce devam eden meme ağrıları için ya da göğüsün belli bir alanında oluşan nedeni açıklanamayan ağrı için tıbbi bir yardım istemek gerekir.

Göğüs ağrısı nasıl giderilir: Göğüs ağrısına bitkisel çözüm

1 – Göğüs ağrısını ne geçirir: Buz torbası:

Göğüs ağrısını hafifletmek için buz torbası yardımcı olabilir. Soğuk uygulaması, sıcaklık ve uyuşmuş gibi his veren şişlik ile ağrının azalması için kullanılabilir. Bunun için plastik bir torba içerisine birkaç parça buz konulur. Bir bez ile sarılan buz torbası her iki meme için yaklaşık 10 dakika boyunca uygulanır. Bu uygulama kendini iyi hissedene kadar gün içerisinde birkaç kez tekrarlanır. Ayrıca, göğüste oluşan şişlik ve hassasiyeti azaltmak için dönüşümlü olarak meme üzerine sıcak ve soğuk kompres uygulaması da yapılabilir.

Not: Buzu doğrudan meme üzerine uygulamak doğru değildir.

2 – Göğüs ağrısı için masaj:

Göğüslere kendi kendine yapılan masaj kan dolaşımını arttırmanın yanı sıra inflamasyonu azaltmaya da yardımcı olur. Bu durum sağlıklı meme dokularını korumaya yardımcı olur. Ayrıca, ağrı ve hassasiyeti önlemek için daha fazla besinin göğüslere ulaşmasını sağlar. Duştayken göğüslere ve sonra göğüslerin ortasından koltuk altlarına doğru birkaç dakika masaj yapılabilir. Fakat emzirme sırasında sabun kullanılması bu bölgede önerilmez. Alternatif olarak, birkaç damla kamfor yağı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım günde 2 kez göğüslere masaj yapmak için kullanılır. Bir başka seçenek olarak kayısı yağı ve buğday tohumu eşit miktarda karıştırılır. Bu yağ, meme üzerine masaj yapılırken kullanılır. Meme sağlığı için düzenli olarak masaj yapmak çok etkili olacaktır.

3 – Göğüs ağrısına iyi gelen bitkiler: Hayıt bitkisi:

Bu bitki adet dönemi öncesi belirtilerin tedavisinde kullanılabilir. Hayıt bitkisi, hipofiz bezi hormonunun neden olduğu adet öncesi belirtilerden biri olan ağrılı ve hassas göğüslerin tedavisi için olumlu etki gösteren bir ev ilacıdır. Kuru hayıt bitkisi özü normal olarak günde 1 ya da 3 kez 20 miligram kullanılabilir. Ayrıca, hayıt bitkisi özünden sıvı olarak 40 damla bir bardak su ile karıştırılır. Sabahları aç karnına içilir. Bu ilaçlar en az 3 ay tekrarlanır. Tüm takviyeler gibi bu tedavi için ilk önce doktora danışılması gerekir.

4 – Göğüs ağrısına iyi gelen yağlar: Hint yağı:

Hint yağı, içerisinde bulunan analjezik ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde göğüs ağrısını rahatlatmak için yardımcı olur. Hint yağı risinoleik asit içerir. Ayrıca, dolaşımı arttırır böylece besinlerin hücrelere ulaşmasını sağlar. Bunun yanı sıra vücuttan atık ürünlerin ve inflamatuar faktörlerin kaldırılmasına yardımcı olur. Bunun için 1 çorba kaşığı Hint yağı ile 2 çorba kaşığı zeytin yağı gibi herhangi bir hafif yağ karıştırılır.  Bu yağ ile meme üzerine masaj yapılır. Bu uygulama adet öncesi bir hafta her gün tekrarlanır.

5 – Göğüs ağrısına faydalı bitkiler: Karahindiba:

Karahindiba, göğüs ağrısı ve hassasiyeti ile mücadele etmek için yardımcı olur. Bu bitki doğal idrar söktürücüdür. Vücutta bulunan birçok sıvının dışarı atılmasına yardımcı olur ve su tutmayı engelleyen potasyum içerir. Bu durumda meme ağrısını azaltır. Bunun için 1 çay kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü bir bardak su içinde 15 dakika kadar kaynatılır. Karışıma biraz bal eklenir ve günde en fazla 3 bardak içilir. Aynı zamanda karahindiba bitki formunda alınması için doktora danışılması gerekir. Göğüs ağrısını önlemek için bu ilaçlar adet döngüsünden birkaç gün önce kullanılmaya başlanır.

6 – Göğüs ağrısı için bitki çayı: Rezene tohumu:

Rezene, meme hassasiyeti, adet öncesi sendromu ve adet kanaması sancıları ile ilgili ağrı giderici olarak faydası vardır. Rezene, kadın hormonlarını yeniden dengelemeye yardımcı olur ve su tutmayı engeller. Ayrıca, vücuttaki toksinlerin oluşumunu engeller. Bu tedavi için, 1 çay kaşığı rezene tohumu bir fincan sıcak suyun içinde 10 dakika kadar kapalı olarak bekletilir. Bu karışım günlük birkaç kez içilir. Ayrıca, bazen kavrulmuş rezene tohumu çiğnemek faydalı olabilir. Göğüs ağrısı ve adet öncesi sendromu belirtilerini önlemek için günlük birkaç kez kullanılır.

7 – Göğüs ağrısı için elma sirkesi:

Elma sirkesi, meme ağrısı ile ilgili olarak yardımcı bir ev ilacıdır. Elma sirkesi, vücuttan toksinleri atmak, su tutmayı azaltmak ve hormonları düzenlemek için ideal bir kaynaktır. Bu durum, meme ağrısı ve hassasiyetin azaltılmasına yardımcı olur. Tedavi için, 1-2 çay kaşığı filtre uygulanmamış elma sirkesi bir bardak sıcak su içine eklenir. Biraz bal ile iyice karıştırılır. Bu karışım günde iki kez içilir.

8 – Göğüs ağrısına E vitamini:

E vitamini göğüs ağrısı tedavisinde oldukça yararlıdır. E vitamini, meme ağrısı ve diğer adet belirtilerini azaltır. Bunun yanı sıra vücutta hormonal değişiklikleri düzenlemeye yardımcı olur. Günlük alınan 200-400 doz E vitamini meme ağrısı ve hassasiyeti engelleyebilir. Fakat doğru doz kullanmak için doktora danışmak gerekmektedir. Tedavi sırasında ayçiçeği çekirdeği, badem, zeytinyağı, ıspanak, avokado, şalgam, pancar, yeşil ve hardal yeşilliği gibi E vitamini açısından zengin gıdalar tüketmek gerekir. Ayrıca, göğüs ağrısı için günde birkaç kez göğüslerin üzerine E vitamini yağı ile hafifçe masaj yapmak etkili olur.

9 – Magnezyum:

Magnezyum, adet kanaması sırasında oluşan meme hassasiyeti ve ağrı gibi sorunları hafifletmeye yardımcı olan günlük ve önemli bir besindir. Magnezyum, meme ağrısı, şişliği ve sıvı birikimini azaltır. Bunun için, koyu yeşil yapraklı, fındık, tohum, soya fasulyesi, avokado, muz ve çikolata gibi magnezyum açısından zengin gıdalar yemek gerekir. Ayrıca, göğüs ağrısını ve diğer belirtileri önlemek için adet döngüsünden 2 hafta önce magnezyum takviyesi almak gerekir. Fakat uygun doz için doktora danışılmalıdır.

Ek ipuçları:

– Göğsü desteklemek için iyi donanımlı sütyen giymek.

– Göğüs ağrısının nedenlerinden biri olan stres düzeylerini kontrol etmek için meditasyon ve yoga uygulaması yapmak.

– Göğüs ağrısı ve hassasiyetine neden olan kafein tüketimine sınırlama getirmek.

– Vücudun östrojen seviyesini yükseltmek için lahana, brokoli, brüksel lahanası, baklagiller ve tahıllar gibi lifli gıdalar tüketmek gerekir.

– Toksinlerin vücuttan atılması için gün içinde bol su içmek meme ağrısını azaltmak açısından faydalı olur.

 
 





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI