İİBF Mezunları Öğretmen Olabilir mi?
Kendi bölümlerinde ataması yapılmayan İİBF mezunları alternatif olarak öğretmenlik yapabilir mi? İİBF mezunlarının öğretmen olması için neler yapması gerekiyor? Hangi bölüm mezunları öğretmen olabilir? Detayları haberimizde...

İİBF Mezunları Öğretmen Olabilir mi?


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, son yıllarda kendi bölümleriyle alakalı bir iş bulamadıkları için, alternatif olarak öğretmenlik yapıp yapamayacaklarını merak ediyorlar. İİBF mezunları, pedagojik formasyon eğitimi alarak bazı branşlarda öğretmenlik yapabiliyorlar. Fakat her bölüm için geçerli değil bu durum.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Kamu Yönetimi ve Hukuk mezunları pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabiliyorlar. İBF'nin diğer bölümlerinden mezun olanların ise öğretmenlik yapmak gibi bir alternatifleri yok. Talim Terbiye Kurulu, İktisat, İşletme ve Maliye mezunlarına öğretmen olmak için pedagojik formasyon eğitimi alma hakkı vermişti. Bu hakkın verilmesine rağmen, İBF mezunları yine de öğretmen olarak atanamadıkları için şikayet etmeye, seslerini duyurmaya çalıştılar. Öncelik Eğitim Fakültesi mezunlarının olduğu için , Eğitim Fakültesi mezunlarının öğretmen olarak atanmalarının ardından sıra İBF mezunlarına gelecek.
 

İBF mezunları, öğretmenlik için gerekli olan pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak ve KPSS-10 sınavına girerek; Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen olarak atama için istediği genel ve özel şartlara sahip olmaları durumunda öğretmen olarak atanabiliyorlar.

 

 

www.kamupersoneli.net


Tarih: 21.01.2020 21:17