Malatya'nın Fahri Vekili Engelli Aktivist Tüm Engellilerin Sesi Oluyor
“SEVGİNİN GÜCÜ” kitabında sayfalar arasında gezinirken hüznü, acıyı, iyiliği, sevgiyi, dostluğu, mutluluğu, yaşama azmini, mücadeleyi dile getiren birbirinden güzel 41 adet öyküden oluşan bu kitapla hayata keyifli bir mola verip kargaşadan, sıkıntılardan uzaklaşacaksınız.

                 Malatya'nın Fahri Vekili Engelli Aktivist Tüm Engellilerin Sesi Oluyor


1994-2015 yılları arasında 21 yıl süresince Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanlığını başarıyla yürüterek engellilerin sorunlarını araştırıp çözüm üreten ve her alanda haklarını savunarak mücadele eden ve bu başarılı çalışmaları nedeniyle kamuoyu tarafından takdirle karşılanan Ali Haydar Koyun dernek çalışmaları dışında 1999 yılında çıkardığı “Sessizliğim” adlı şiir kitabından sonra uzun bir süre gömüldüğü sessizliğine ara vererek “SEVGİNİN GÜCÜ” adlı öykü kitabı çıkardı.

24 Nisan 1994 tarihinde kendi elleriyle kurduğu 21 yıllık derneği Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesini 21 Mart 2015 tarihinde fesih ettikten sonra zamanının büyük çoğunluğunu Malatya Söz Gazetesi’nde köşe yazısı, şiir ve kitap yazmaya ayıran Ali Haydar Koyun “SEVGİNİN GÜCÜ” adlı öykü kitabını hazırlayarak Kurgu Kültür Merkezi Yayınları aracılığıyla çıkardı.

26 Temmuz 2015 tarihinde kaybettiği babası Sadık Koyun’a ithaf ettiği “SEVGİNİN GÜCÜ” adlı öykü kitabında toplam 41 adet öykü bulunmaktadır. Kitabı okuyanlar öykülerin içeriğine göre yeri geldiğinde duygulanarak hüzünlenecek, acı çekerek üzülecek ve yüreğiniz burkulacak, yeri geldiğinde ise neşelenerek sevinecek, yüzünüzde tatlı bir tebessüm oluşacak ve yüreğiniz huzur dolarak ısınacaktır.

Her öyküde kendinizden bir şeyler bulacak ve okudukça yaşamınıza yepyeni bir soluk getirecek olan “SEVGİNİN GÜCÜ” kitabı sizi derinden etkileyecek ve ısınan yüreğinize insan olmanın önemini bir kez daha anımsatacaktır.

“SEVGİNİN GÜCÜ” kitabında sayfalar arasında gezinirken hüznü, acıyı, iyiliği, sevgiyi, dostluğu, mutluluğu, yaşama azmini, mücadeleyi dile getiren birbirinden güzel 41 adet öyküden oluşan bu kitapla hayata keyifli bir mola verip kargaşadan, sıkıntılardan uzaklaşacaksınız.

“SEVGİNİN GÜCÜ” kitabını çıkarmadaki amacının insanları üzmek, engellilere karşı acındırmak veya duygu sömürüsü yapmak olmadığını belirten Ali Haydar Koyun, amacının bu toplumun içinde engellilerin de yaşadığını; onların da üzülerek ağlayabildiklerini, olaylar karşısında mutlu veya mutsuz olabildiklerini, aralarında iyi veya kötü niyetli kişilerin de çıkabildiğini, kişiliklerinin ve karakterlerinin güzel veya çirkin olabildiğini, kendilerine ve çevrelerine sevgili, saygılı, çalışkan, dürüst ve namuslu olabildikleri gibi kendilerine ve çevrelerine zarar veren, yalan dolanla insanların duygularını sömürerek geçimini sağlayan insanlar da olabildiklerini; kısacası onların da etten, kemikten oluşan canlı birer insan olduklarını görmelerine katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

“SEVGİNİN GÜCÜ” kitabını tüm seçkin kitapçılarda ve internet satış sitelerinde temin edebileceğiniz gibi Zafer Mah. Mehmet Buyruk Cad. No: 9/3 Battalgazi/MALATYA adresinden (Genel Kurul kararı ile fesih edilen Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak kullanılan adres) temin edebilirsiniz…

ALİ HAYDAR KOYUN’UN ÖZGEÇMİŞİ

Ali Haydar Koyun, 1968 yılında Malatya’da doğdu. Dört kız kardeşi olup kendisi ikinci çocuktur. Annesi Naile, babası Sadık Koyun’dur. 1972 yılında yakalandığı romatizma hastalığının yol açtığı eklem kireçlenmesi nedeniyle 1979 yılından itibaren bir daha yürüyemedi. Yaşamını yıllarca dört duvar arasında sürdürdü. 1980 yılında Hidayet İlkokulu’nu bitirdi. 1983 yılında armağan edilen tekerlekli sandalyeye kavuştuktan sonra dış dünyaya açılmaya başladı. 1996 yılında ortaokulu dışarıdan bitirdi. 2015 yılında açık öğretim lisesini bitirdi. Bekâr. Kendisi gibi engelli insanların sorunlarını araştırıp çözüm bulmak amacıyla 1992 yılında dernek kurma çalışmasını başlattı. 26 Nisan 1994 tarihinde Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi’nin kuruluşuna öncülük etti. 26.04.1994 tarihin-den 21.03.2015 tarihine kadar çok başarılı çalışmalar yapan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi’nin başkanlığını yürüttü. Başkanlığı sürecinde derneği, engelliler başta olmak üzere toplumsal tüm konu ve sorunlarda etkin bir sivil toplum örgütü olarak Malatya’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi’nce, yapmış olduğu çalışmaların başarılı bulunması nedeniyle 2000 yılında Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilciliği’ne atandı, 2004 yılına kadar bu görevi başarıyla sürdürdü. Halen Malatya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Üyeliği, Evrensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Muhasipliği ve Evrensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Denetleme Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Hastalığı nedeniyle yıllarca dört duvar arasında yaşarken sürekli kitap okudu ve şiir yazdı. Bu iki alışkanlığını halen sürdürüyor. “Sessizliğim” adıyla ilk şiir kitabını 1999 yılında Malatya’da Karataş Gayret Matbaasında çıkardı.

Şiirleri:

* “Geçmişten Günümüze Malatya Şairleri” (Prof.Dr.Hasan KAVRUK – Ozan Metin ÖZER, Malatya Belediyesi Yayınları, Malatya, 2006)

* “Umudun Sesi” dergisinin (Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi’nin yayın organı) 4. (Şubat 1998), 5-6. (Mart–Nisan 1998), 11-12. (Eylül–Ekim 1998), 19. (Mayıs 1999), 65. (Mart 2003) sayılarında,

* “Engelsiz Mısralar” adlı Şiir Antolojisinde (Sevgican Anadolu Özürlüler Derneği Yayını, Amasya)

* Tmolos Aylık Edebiyat Dergisi’nin 38. Mayıs ve 43. Ekim 2015 sayılarında,

* Edebiyat Defteri Kültür ve Sanat Platformu tarafından çıkarılan 2014 Yılı 8.Şiir Antolojisi Kitabı’nda yayınlandı. Kültür sanat alanında daha çok şiirle ilgilenmenin yanı sıra engelli sorunlarıyla ilgili Malatya Söz Gazetesi’nde haftalık köşe yazarlığı yapmaktadır. Gazete yazıları aynı zamanda

www.malatyasoz.com/, www.solbakis.com/, www.gunestv.com/, www.malatyahabermerkezi.com, www.halamer.com/ ve www.yasadikca.com haber sitelerinde de yayınlanmaktadır.

Yazılarını ve şiirlerini paylaştığı http://www.edebiyatevi.com/ ve http://edebiyatdefteri.com/ siteleri tarafından yer yer “Günün Yazısı” olarak seçilmektedir. 


Tarih: 05.11.2015 21:38