Bugun...


Malatya'da Depremler Devam Edecek mi?
Kandilli Rasathanesi'nden gelen son dakika haberine göre Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Malatya'da korkutan bir deprem meydana geldi. Elazığ, Gaziantep ve Maraş'ta da hissedilen depremin ardından Malatya Valisi'nden ilk açıklama geldi. Bölgeden ilk bilgileri aktaran A Haber muhabiri depremin 8 saniye sürdüğünü ifade etti. 11:27'de gerçekleşen depremin ilk görüntüleri de geldi. İşte korkutan deprem hakkındaki son dakika haberleri...

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2020 21:34
Malatya'da Depremler Devam Edecek mi?
+ -

Depremin ardından vatandaşlar büyük panik yaşarken depremin merkez üssünün Malatya'nın Pütürge bölgesi olduğu ifade edildi. AFAD'a göre depremin derinliği 6.94 km olarak belirtildi. Depremin ardından vatandaşlar büyük korku ve panik yaşarken, Twitter üzerinden bölgede yaşayanlar depremi hissetiklerine yönelik tweetler attı. Son dakika bilgisine göre depremin merkez üssünün Pütürge olduğu ve sarsıntının 8 saniye sürdüğü ifade edildi.

Son dakika haberine göre Malatya ve çevresinde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden gelen ilk bilgilere göre depremin şiddeti, 4.7 olarak duyuruldu. Söz konusu deprem, Malatya'nın yanı sıra Urfa, Adıyaman ve Elazığ'da da hissedildi. Merkez üssü Pütürge olarak açıklanan depreme ilişkin alınan Malatya Valisi Aydın Baruş'tan açıklama geldi.

MALATYA VALİSİ: SAHADA ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

"Battalgazi İlçesi Uluköy Mahallesi merkezli saat 11.27 'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremde Valiliğimize şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir. İl AFAD ve Jandarma ekiplerince sahada araştırmalara devam edilmektedir."

Bölgeden ilk bilgileri aktaran A Haber muhabiri, depremin 8 saniye sürdüğünü ifade etti. Depremin Gaziantep, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi çevre şehirlerde de hissedildiği açıklandı.

DEPREM DEVAM EDECEK Mİ 

Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'ün günler öncesinden bölgeyle ilgili yaptığı tahmin dikkat çekti.Yaşanan depremden bir kaç gün önce Prof. Dr. Naci Görür, 1 Ağustos 2020'de Malatya’nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33’te 3.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında "Deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor" uyarısında bulunmuştu.

Prof. Dr. Naci Görür twitter hesabından açıklama yaparak şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan'da olan 3,8'lik küçük deprem MalatyaFayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor. Sevgiler."

7.4 UYARISI

Prof. Dr. Görür, açıklamasının devamında, "Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır" dedi.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI