Bugun...


Nakşibendi şeyhini kim neden öldürdü?
Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdulkerim Çevik 2 gün öce bir silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Çevik’in öldürülmesi sonrasında kimin öldürdüğü ve neden öldürdüğü en çok araştırılan konulardan biri oldu. Nakşibendi şeyhinin katil zanlısı yakalandı. Neden öldürdüğü konusu ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı… İşte o iddialar…

facebook-paylas
Tarih: 21-01-2020 21:02
Nakşibendi şeyhini kim neden öldürdü?
+ -

Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdulkerim Çevik Bitlis'te uğradığı bir silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi'nin Başmüderrisi olarak tanıtılan Şeyh Abdülkerim Çevik’i Tatvan Belediye Başkanvekili'nin oğlu çıktı. Neden öldürüldüğü konusunda bazı iddialar ortaya atıldı.Mazhar Şeflekçi ile oğlu Yakup Şeflekçi ve yeğenleri arasında miras konusunda anlaşmazlık çıktı. Anlaşmazlık üzerine konuyu yargı yerine şeriata taşımak için Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik'e başvuruldu. Çevik'in Mazhar Şeflekçi ve oğlu Yakup Şeflekçi'yi haksız bulması üzerine Yakup Şeflekçi şeyhi başından vurarak öldürdü.

 

Şeflekçilerin, Nakşibendi tarikatına mesup oldukları ve Abdulkerim Çevik'in de müridi oldukları belirtilirken; Çevik ailesinin de Şeflekçilerin köyü olan Tatvan'ın Benekli (Çulhur) köyünde evleri ve arazileri olduğu iddia edildi.Öte yandan, olayla alakası olmayan ancak Şeflekçilerin köylüleri olan 'müritlerin' dahi cenazeye katılmasına halk tarafından tepki gösterildi. Yerel halk, bu cinayetin bir husumetin başlangıcı olabileceğinden endişeli.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI