Bugun...


O Kitabın Önsözünü Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi' Yazdı
Gazeteci-yazar Aslan Değirmenci'nin kaleme aldığı "Akıncı Üssü'nün Şifreleri-Darbenin Perde Arkası" isimli kitapta, "darbenin kara kutusu" olduğu belirtilen Adil Öksüz ile ilgili çarpıcı bilgiler, TSK içine sızmaya çalışan FETÖ elemanlarıyla yapılan toplantılar ayrıntılarıyla anlatılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2017 22:56
O Kitabın Önsözünü Emekli Tuğgeneral  Adnan Tanrıverdi' Yazdı
+ -

Gazeteci-yazar  Aslan Değirmenci'nin kaleme aldığı "Akıncı Üssü'nün Şifreleri-Darbenin Perde Arkası" isimli kitapta, "darbenin kara kutusu" olduğu belirtilen Adil Öksüz ile ilgili çarpıcı bilgiler, TSK içine sızmaya çalışan FETÖ elemanlarıyla yapılan toplantılar ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Önsözünü emekli Tuğgeneral  Adnan Tanrıverdi'nin yazdığı kitapta,  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Prof. Dr. Şenol Durgun, emekli askerler Kerim Sürel, Mustafa Hacımustafaoğlu, Haluk Yıldırım'ın analizlerine, gazeteci Nil  Gülsüm Gül ile  Yasemin Asan'ın röportajlarına da yer veriliyor.

Kitapta, darbenin kara kutusu ve FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu ortaya çıkan Adil Öksüz hakkında çarpıcı bilgiler, Öksüz'e Pensilvanya'dan gelen kriptolu mesaj ve  Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmayı başaran örgüt elemanlarıyla yapılan darbe toplantıları ayrıntılarıyla yer alıyor.

Örgüt üyelerinin hücresel bağlantılarından iletişim ağlarına kadar ayrıntılı bilgiler aktarılan kitapta, Öksüz başkanlığındaki darbe toplantılarında alınan kararlar da bulunuyor.

Kitapta, Öksüz'ün etrafına topladığı askerlere ettirdiği yemin de öne çıkan ayrıntılar arasında yer alıyor.

Akıncı Üssü'nde darbe girişimi sırasında yaşananların anlatıldığı kitapta, tedirginliklerini dile getiren FETÖ'cülere Öksüz'ün verdiği cevaplar, darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamında verilen talimatlar, havada yaşanan hareketlilik ve MİT'e gelen ilk ihbar da bulunuyor.

Darbe toplantıları

Ankara Konutkent'de yapılan darbe toplantısına katılan FETÖ'cülerin isimlerinin de yer aldığı kitapta, toplantı esnasında Öksüz'ün sık sık yan odaya geçerek, Fetullah Gülen ile yaptığı telefon görüşmeleri de aktarılıyor.

Kitapta, Öksüz başkanlığında ilk toplantının 27 Aralık 2015'te yapıldığı vurgulanarak, bu tarihin,  HDP'nin gerilimi yükselttiği, terör olaylarının tırmandırıldığı, HDP/PKK'nın "özerklik" açıklamalarını yaptığı, FETÖ'nün trollerinin de sosyal ağlar üzerinden algı operasyonlarını hızlandırdığı bir dönem olduğuna işaret ediliyor.

Kitapta, 14 ve 30 Şubat tarihlerinde yapılan kritik toplantılarda darbe faaliyetinin kanlı ayağının konuşulduğu, Pensilvanya'nın "vurun" emrini verdiği merkezler üzerinde stratejiler geliştirildiği ifade ediliyor.

Mayıs ayında iki toplantının yapıldığı bildirilen kitapta, bunlardan  5 Mayıs'taki toplantıda suikast listesinin, 27 Mayıs'taki toplantıda işgal edilecek noktaların netleştirildiği bilgisi aktarılıyor.

Öksüz'ün 15 Haziran'da ise Pensilvanya'dan aldığı son emirleri "apoletli teröristlere" tebliğ ederek, bir müddet sır olduğunun belirtildiği kitapta, "Bir bakıyorsunuz ABD, bir bakıyorsunuz İngiltere… İki ülke arasında mekik dokuyan Öksüz'e  Kemal Batmaz,  Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç eşlik ediyor." ifadesi yer alıyor.

Kitapta, gizli tanıkların, darbe toplantılarında konuşulanlara ilişkin verdiği bilgiler de bulunuyor.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI