Bugun...


Sabıka kaydı ve GBT sorgulama nasıl yapılır? İnternetten adli sicil kaydıi GBT sorgulama için
Artık internetten üzerinden sabıka kaydı ve GBT sorgulamak mümkün. Adalet Bakanlığı'nın online işlem yapabileceğiniz uygulamasıyla kolayca sabıka kaydı sorgulayıp, GBT hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

facebook-paylas
Tarih: 23-01-2020 15:54
Sabıka kaydı ve GBT sorgulama nasıl yapılır? İnternetten adli sicil kaydıi GBT sorgulama için
+ -

Günümüz dijital teknolojileri gereğince artık bir çok işlem internet üzerinden yapılabiliyor. Bunlar arasında GBT (Genel Bilgi Toplama) ve sabıka kaydı gibi işlemler de geliyor. Adalet Bakanlığı internet teknolojilerini aktif kullanan kurumlar arasında geliyor. Bu şekildeki uygulamalar vatandaşların gerekli kişisel bilgilere kolay ve güvenli yoldan ulaşmasını sağlıyor.

Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı tarafından dijital ortamda vatandaşların sabıka kaydı sorgulama yapabilmesine olanak sağlayan bir hizmet uygulaması bulunuyor.

UYGULAMALAR E-DEVLET'TE

Adli işlemlerin son derece pratik ve hızlı şekilde yapılabilmesine yardımcı olan Adalet Bakanlığı'nın dijital ortam üzerindeki tüm online işlem uygulamalarına e-devlet sistemi üzerinden ulaşılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Başbakanlık adına dijital platformdaki tüm devlet kurumlarını ve online hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplayabilmek amacı ile geliştirilen e-Devlet sistemi üzerinde Adalet Bakanlığı'nın sabıka kaydı sorgulama işlemi de yapılabiliyor.

GBT VE SABIKA KAYDI SORGULAMA

Ancak diğer tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi Adalet Bakanlığı'nın bu sorgulama işlemi içinde e-Devlet sistemine 'e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' ve 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmanız gerekiyor. Böylelikle e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler kategorisinden Adalet Bakanlığı'nın 'Adli Sicil Kaydı Sorgulama' ekranına ulaşarak sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanlığı'nın e-Devlet sistemi üzerindeki bu uygulamasını kullanabilmek için ekranda yer alan uyarıların dikkatlice okunması ve onay verildikten sonra 'kurum türü', 'belgenin nereye verileceği' ve 'belgenin neden verileceği' bölümlerini doldurmaları gerekiyor.

Bu işlemler ile yapılan sabıka kaydı sorgulama sayesinde alınan sabıka kaydı belgesinde tüm devlet kurumlarındaki ve özel kuruluşlardaki resmi işlemlerde kullanılabileceği yasal bir yükümlülüğü bulunuyor. Vatandaşlar, dijital ortam üzerinde sadece sabıka kaydı belgesi sorgulamalarını değil aynı zamanda da Yargıtay' da bulunan dosyalarının güncel durumunu da online sorgulama ile öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platformda yer alan Yargıtay internet sayfası üzerinde bulunan 'Yargıtay Dosya' ekranından Yargıtay dosya sorgulama işlemi kolay bir şekilde yapılabiliyor

 






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI