Bugun...
MUTLU OLMANIN SIRRI


Esra ŞAHİN YÜREĞİMİN GÖTÜRDÜĞÜ YER
 
 
facebook-paylas
Tarih: 18-09-2016 13:52
 
MUTLU OLMANIN SIRRI
Unutma her şeyden önce bir insansın yaratılmışların içinde en üstünü sün. yaratılan lar ın içinde eşit sin . ne kimseden üstün nede kimse senden üstün değil. herkese ait ortak bir hayatın içinde var oldun ,yaşayacak ve yok olacaksın. kendine ait bir yaşamın olacak herkes gibi tek bir şans. bu şansın ikincisi yok. bu yüzden sadece senin olan yaşama hakkını herkese ait olan hayatın içinde dilediğin gibi kullanma hakkın var.unutma insan dünyada sadece kendisi için yaşar.
SEN BİR İNSANSIN. seni yoktan var eden yüreğine sevgi zerresini ekleyen yaradan ın sevginin içinde bütün güzellikleri aşk da dahil muhteşem bir düzenlemeyle yaratılmış kılmıştır. o sevgiyi sana kendi özünden vermiştir. bu yüzden yüreğinle yüzleşecek onun bütün özelliklerini keşfedecek. neyi çok istiyor neyi istemiyor öğreneceksin. aklınla ve beyninle ona müdahale edince mi huzurlu yoksa yüreğini özgür bırakınca mı huzurlu bunu deneyip öğreneceksin.
YÜREĞİNLE HESAPLAŞ. gözler insanın ve yüreğin aynasıdır .rehberidir,yol göstericidir ,gözler insanın dünyaya ve hayata açılan penceresidir.gözler hakikat tır. gerçeğin tek hakimi dir. gözlerinle yüzleş. bir ayna bul bak onlara sorgula konuş onlarla sonrada kendine sor ona layık mısın gözlerine gerekli olan yüreği suna biliyor mu sun onlara sadece bakmayı değil bakarken görmeyi öğretebiliyor musun bütün her şeyiyle sorgula kendini gözlerin karşısında ve gözlerini senin karşında.
GÖZLERİNLE HESAPLAŞ. vücudunla hesaplaş; tepeden tırnağa vücudun senin varlığın hazinen her şeyin dir. beyin bedenin evi yürek ruhun evidir. ve mevcudiyetin bu ikisinin elindedir. vücudunla yüzleşmek çok zor olsa da bu senin mutlaka yapman gereken bir zorunluluktur ömrün boyunca bir kez de olsa bunu yapmalısın.vücudunla yüzleşirken ellerin gözlerin yüreğin ve beynin yani aklın sana yardımcı olacaktır. bir boy aynası bul geç karşısına anandan doğduğun gibi dur kendini sorgularken yüzleşirken bedeninle. her zerren e dokun her zerren i sorgula sakın acele davranma . aklından yüreğinden geçen bütün soruları sor cevapları ara. peki sen bu bedene layık ne yaptın onuda sorgula.
VÜCUDUNLA YÜZLEŞ. mutlu olmanın en temel kuralı bu dört kuraldır bana göre.
1-MUTLU OLMANIN İLK KURALI İNSAN OLDUĞUNU KEŞFETMEKTEN GEÇER.
2-MUTLU OLMANIN İKİNCİ KURALI YÜREĞİNLE YÜZLEŞMEKTEN GEÇER.
3-MUTLU OLMANIN ÜÇÜNCÜ KURALI GÖZLERİNLE YÜZLEŞMEKTEN GEÇER.
4-MUTLU OLMANIN DÖRDÜNCÜ KURALI VÜCUDUNLA YÜZLEŞMEKTEN GEÇER.
Peki sadece bu dört kural yetiyor mu mutlu olabilmek için ? yetmiyor. ancak bu dört ana kuralı uygulayıp nefes alıp verdiğiniz yüreğinize bıraktınız mı kendinizi o size mutluluğun merdivenlerine giden yolu gösterir. her adımda yeni şeyler öğrenip akıl almaz derecede şaşkınlık yaşarsınız.daha önce üzüldüğünüz acı çektiğiniz çok şeyin aslında nafile olduğunu öğrenip tebessümü gülümsemeyi keşfedersiniz. ağlamanın gözlerin kör olmasını engellediğini öğrenir, bir daha üzülmezsiniz.umudun yürüdüğünüz bu yol olduğunu hayallerin umudun tozu hulya lar ın ayak izi polyanna nın hedefinizdeki merdivenin ta kendisi olduğunun farkına varırsınız.
BEN BİR İNSANIM Kusursuz değilim ben bir insanım, Böyle takdir etmiş beni Yaradan, Mükemmel olamam çünkü noksanım, Ölümlü bir kulum işte sıradan. Dünyaya gelmişim imtihan için, Bir hayat verilmiş sınav süresi, Bir sürü soru var; Ne, Nasıl, Niçin? Nerden geliyorsun varış neresi? Hesap günü yakın, imtihan çetin, Nefesim sayılı ve ömrüm kısa, Nefsime diyorum imanla yetin, Uğramasın sana ne gam ne tasa. Kusursuz değilim ben bir insanım, Hataları olan ve tövbe eden, Acizim, faniyim ve de noksanım, İşte bunlar insan olmama neden.


Bu yazı 3411 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI