Bugun...
Pereira saygıyı hak etmiyor


Fatih ALTAYLI "ALTAYLICA"
 
 
facebook-paylas
Tarih: 11-02-2016 20:33

- Bu hafta önemli bir haftaydı. Fenerbahçe’nin, Antalya yenilgisi ve Beşiktaş’ın rahat galibiyeti ligin rengini biraz açığa çıkardı. Beşiktaş’ın bu formu ile şampiyonluğu verme ihtimali zor olarak görülüyor. İki takımı da izlediniz. Aralarında bir değerlendirme yapar mısınız?

"3 puanlı bir ligde şimdiden bu lakırdıları konuşmak çok erken. Beşiktaş iki erteleme maçını da kazandığı takdirde 4 puan öne geçecek diye hesabı yapılıyor. Henüz böyle sonuçlar alınmadı ve Beşiktaş 4 puan öne geçmiş değil. De ki geçti, yine de 4 puan dediğin 1 beraberlik bir yenilgi ile kapanacak bir fark. Böyle giderse en önemli maç iki takımın kendi aralarında oynayacağı maç olacak. Orada düğüm çözülür gibi görünüyor. Beşiktaş biraz avantajlı. Tabii takımların oynadığı futbolun kalitesine bakarsanız Beşiktaş da herkesin düşündüğü gibi çok avantajlı ama Fenerbahçe’nin de taraftar ve kadro avantajı var. Heyecanlı bir fotofinişe doğru gidiyor iş."

BEŞİKTAŞ TAKIM, FENERBAHÇE DEĞİL

"Beşiktaş takım ve futbol oynuyor. Fenerbahçe ise hala bir takım değil ve oynadığı şey de iyi futbol değil. Pereira saygı isteyip duruyor ama oynattığı futbolun saygıyı hak eden bir tarafı yok. Ben burada haftalardır Fenerbahçe’nin çok kötü futbol oynadığını söyleyip duruyorum, Fenerbahçeliler de bana kızıyor ama işin doğrusu onlar da durumun farkında. Fenerbahçe taraftarı çok kaliteli bir taraftar ve bu futbolla Pereria onları da kandıramaz. Fenerbahçe taraftarı böyle bir kadro ile kötü bir savunma futbolu oynayarak şampiyonluk isteyen bir taraftar değil. İyi futbol ve şovla gelen bir şampiyonluk istiyor. Beşiktaş taraftarı ise statsız bir dönemde lige tutunmaya razıyken, çok iyi top oynayan, kendi içinden yıldızlar çıkaran ve keyif veren bir futbol oynayan takım buldu elinde. Beşiktaş’ın takım ve yıldız yaratan bir hocası var. Fenerbahçe ise kadro ve yıldızları oynatmayı beceremeyen bir hocası var."

YILDIZLARLA ÇALIŞMAK İÇİN YILDIZ HOCA LAZIM

- Fenerbahçe’de Pereira, Antalya maçında yine felaket kötü bir yönetim görüntüsü verdi. Üçüncü golden sonra beyaz havlu attı. Maçı bıraktı. Hocanın F.Bahçe’ye iki-üç beden küçük geldiği yorumları var. Siz ne diyeceksiniz?

"Bu kadro ve bu imkanlarla Fenerbahçe ligi 10 puan önde tamamlamalı ve Avrupa’da finale çıkmalı. Bunu sürekli söylüyorum."

- Pereira’nın en çok eleştirildiği konu Van Persie konusu. Bir Fernandao ısrarı var. Hata yaptığı ve RVP’yi kazanması gerektiği hatta yıldız oyuncuyu mundar ettiği konuşuluyor. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?

"Pereria’nın Fenerbahçe’nin muhteşem kadrosunu ve RVP’yi mundar ettiği yolundaki görüşe sonuna kadar katılırım. Aylar önce Fenerbahçe’nin çok büyük hocalarla çalışması gerektiğini söyledim, “Mourinho’yu almalı” dedim. City aptal mı, 27 milyon Euro’ya Guardiola’yı getiriyor. Yıldızlarla çalışmak için yıldız hoca lazım."

AZiZ YILDIRIM G.SARAY’IN ŞİKECİLİĞİNİ KANITLASIN

Fenerbahçe ne zaman başarısız sonuçlar alsa Aziz Yıldırım hemen Galatasaray’a sallamaya başlar. G.Saray’a saldırdı. Hooop gündem kaydı, kimse Eto’o’nun F.Bahçe’yi paramparça edişini konuşmaz oldu. Bence Galatasaray, Yıldırım’a çok ağır bir dava açmalı. Kanıtlasın Galatasaray’ın şikeciliğini.

- Dursun Özbek ile Aziz Yıldırım’ın atışmalarına ne diyorsunuz? Özbek “Ben F.Bahçe’nin ismini vermedim” dese de mesaj doğrudan Kadıköy’e gitti. Aziz Yıldırım da Antalya maçı sonrası yanıt verdi. Şike konusunda Galatasaray’ın geçmişini suçladı. Dursun Özbek’in bir sürü problemi varken oraya buraya laf atması ve Aziz Yıldırım’ın her zamanki gibi gündem değiştirme çalışmaları tasvip edilmiyor. Zaten artık eskisi kadar da bu açıklamalar ilgi görmüyor. Sizin yorumunuz nedir?

"Hiç alakası yok. Dursun Özbek’i dinledim. Hiç öyle bir kastı yok. Finansal Fair Play kriterlerinin koyulma gerekçesinden bahsediyor. Galiba Hürriyet gazetesi spor sayfası, Özbek’in sözlerini yanlış aktarıyor ya da yanlış yorumluyor ya da bilerek yanlış yöne çekiyor. Özbek’in hiç Fenerbahçe kastı yok. Ama Hürriyet öyle yapınca iş değişiyor. Aziz Yıldırım’a da bahane lazım, saldırıyor. Ama ben hep söylüyorum, Fenerbahçe ne zaman başarısız sonuçlar alsa Aziz Yıldırım hemen Galatasaray’a sallamaya başlar. Aynen siyasetçiler gibi. Baktın tabanda sıkıntı var salla TÜSİAD’a, medyaya, yabancı güçlere. Fenerbahçe kaybedince Aziz Yıldırım, Galatasaray’a saldırdı. Hooop gündem kaydı, kimse Eto’onun Fenerbahçe’yi paramparça edişini konuşmaz oldu. Bence Galatasaray Kulübü, Aziz Yıldırım’a çok ağır bir dava açmalı. Kanıtlasın Galatasaray’ın şikeciliğini."

6 YERKEN GALATASARAY KALECİSİ DE Mİ ŞİKE YAPTI!

- Siz uzun yıllar G.Saray’ın içindesiniz. Aziz Yıldırım’ın söz ettiği olaylar için ne diyorsunuz? Ya da G.Saray’ın geçmişte şike yaptığı konusunda yorumunuz var mı? Siz şike ya da teşvik konusuna şahit oldunuz mu?

"Ben sporcuyum, böyle işlere hiç gelemem. 2. Başkanlığım döneminde bir olay oldu hatırlarsanız. Abdurrahim Albayrak’ın bir hakemle yemek yediğine ilişkin. Gece bana haber geldi. Anında Albayrak’ı aradım. “Bir lokantada yemek yiyordum. Hakem arkadaş da başka masadaydı. Çıkarken selam verdim, buyur ettiler, beş dakika masaya misafir oldum” dedi. Ben de Abdurrahim’e bir daha davet bile etseler teşekkür edip oturmaması gerektiğini söyledim. Şahit olduğum bir şey olsa o gün G.Saray’ı bırakırım. Cemal Nalga olayından sonra en ağır yazıyı ben yazdım, G.Saray’ı ve 40 yıllık arkadaşım Yiğit Şardan’dan istifa etmesini ben istedim. Meşhur A.Gücü maçı vardır hep anlatılan. Zalad 8 yemiş. Peki Zalad o sezon hangi takımdan kaç gol yemiş bakan var mı? O sezon kaç kere, ne goller yemiş. Futbolda 8 yok mu? G.Saray, F.Bahçe’den 6 yerken G.Saray kalecisi de şike mi yapmıştı? Ben de o zaman mesela Gaziantep’in, F.Bahçe karşısında 3-0 gerideyken 2. yarıda 4 tane yemesini sorarım Aziz Yıldırım’a. Aziz Yıldırım “Beraat ettik” diyor, “Yargıtay’ı bekliyoruz” diyor. Peki, aynı mahkemeler Yıldırım’ı şikeden mahkum etmedi mi ve Yargıtay da onamadı mı? Cemaat ile Hükümet kavgaya tutuşmasa ne olacaktı? Yeniden yargılama olacak mıydı? Onu bunu bilmem Avrupa’da futbol meraklısı kime sorsanız Türkiye’de “Match fixers” deyince tek kulübün adını biliyorlar. Yazın Google’a “Turkey football match fixer” diye aratın, bakalım kim çıkıyor."

BURAK DEMEK Kİ İSTENMİYORMUŞ!

- Galatasaray’da Burak gitti. Bekliyor muydunuz? Siz nasıl karşılıyorsunuz?

"Burak’ın gitmek istemekte ve gitmekte ne kadar haklı olduğunu gördüm. Takımın en önemli silahlarından ve en önemli yıldızlarından biri gidiyor taraftar üzüleceğine seviniyor. Demek ki, istenmiyormuş. Doğru yapmış. Yönetim açısından bakarsak. Ben de yönetici olsam satarım. Ama mesele o değil. Takımı mali bunalımdan çıkarmak için adam satılır. Doğrudur. Dediğim gibi ben de satarım ama yönetimde bir tutarlılık olur. Bakın bu yönetimin yaptıklarına. Geçen sene Hamza 900 bin dolara çalışıyordu. Bu yönetim Hamza Hoca’nın maaşını 2,5 milyon Euro’ya çıkardı. Yani 3’e katladılar. Yetmedi, bir sürü oyuncu aldılar. O da yetmedi devre arasında Donk’u aldılar. Size sorayım bir takımınız olsa Donk’u mu isterseniz, Burak Yılmaz’ı mı? Bu yönetimin söyledikleri ile yaptıkları uyuşmuyor. Saçma sapan işler yapıyorlar. Tasarruf yapmıyorlar, saçmalıyorlar."

ALLAH DENİZLİ’YE SABIR VERSİN

- Başkan Dursun Özbek adam satmayacaklarını söylemişti ama sattı. Ve Burak’ın bu duruma çok sinirlendiği belli. Basın toplantısında konuşacakları için sinyalverdi. Siz bu gelişmelere ne diyorsunuz?

"Bana “başkan” demeyin, cinlerim tepeme çıkıyor. Bu kadar kötü bir başkanı Galatasaray hak etmiyor. Daha doğrusu bu kadar kötü bir yönetimi. Bu kadar şuursuz bir yönetimi.

- Lig gitti. Sizce gitti mi? Bu kadronun da Avrupa Ligi için yetersiz olduğu ortada. Belki Türkiye Kupası. Galatasaray için zor bir ikinci yarı olacak. Sizce bu saatten sonra Galatasaray ne yapmalı?

Lig gitti. Kupa gitmedi. Büyükler zaten kerhen oynuyor kupayı ama Galatasaray ilerlerse Fenerbahçe de kerhen oynamayı bırakıp asılabilir. Yani işler zor olacak. Allah Mustafa Denizli’ye hem sabır versin hem yardımcı olsun."

ÇİN, FUTBOL PİYASASINI UÇURACAK

- Bu Çin furyasına ne diyeceksiniz? Herkes Çin’e gidiyor gibi. Ersan ve Burak anlaştı. Daha bir sürü isim dolaşıyor. Yorumunuz?

"Dünyayı takip etmeyenler şaşırır Çin’e ne oluyor diye ama biraz okuyup bakanlar şaşırmaz. Çin futbol endüstrisine yatırım yapıyor. Çin Devlet Başkanı, İngiltere’ye yaptığı resmi ziyarette nereye gitti biliyor musunuz? Manchester City’nin tesislerine ve kampına. Bu bir işaret. Al sana bir işaret daha. Manchester City’nin Arap patronu City’nin bir kısım hissesini kime sattı? Bir Çinli yatırımcıya. Bir kısım dediğim yaklaşık 300 milyon Euro’luk bir hisse. Kulübün yüzde 10’u. Avrupa’nın pek çok ciddi oyuncusu Çin’e gitti ve gidecek. Arsene Wenger, “Çin, Avrupa futbolu için ciddi bir tehdit haline geldi” diye açıklama yaptı. Önümüzdeki yıllarda pek çok büyük oyuncunun Çin’e gittiğini göreceğiz. Büyük bir ekonomi olarak Çin, futbola giriyor. ABD girer mi, girmez mi derken Çin girdi ve fiyatları uçuracak. Nasıl ki, Çin Dünya’da hammadde fiyatları, gemicilikte navlunları uçurdu, şimdi de futbol piyasasını uçuracak."

BEŞİKTAŞ’I EKSİKLER ETKİLER AMA...

- Beşiktaş’ın stoperlerinden biri sakat ve biri de Çin’e gitti. Beşiktaş’ı etkiler mi?

"Erteleme maçlarında etkiler. Savunma oyuncusu yok. Yeni gelenler o maçlarda oynayamayacak. Eskiler ya gitti, ya sakat. Etkiler muhakkak ama Beşiktaş’ın çok iyi baskı yapan bir orta sahası var ve savunmayı çok ileride başlatıyor. İdare edebilirler diye düşünüyorum."



Bu yazı 5610 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI