Bugun...
Malatya Halkının Milli Servetleri-3-


Mü'mine Ö.S (Binti Ramazan) KATREDEN-DERYAYA 95.8
 
 
facebook-paylas
Tarih: 03-04-2015 12:31

Malatya Halkının Milli Servetleri-3-

(30.08.2012)

 

     Değerli Malatya Halkı,

     Bir Malatya sevdasıdır aldı başını gidiyor. Haklarımız ,coğrafyamız, milli kaynaklarımız, siyasetteki yıllara dayalı ahlaklı bakış açımız ve benzer bir çok sebepler  içinde bulunduğumuz yerel gündemle lebaleb ilgi ve alaka kurmayı ve yarınlarımıza ait atılan tüm adımların gölgesine  dahi müdahil olmamızı gerektiriyor. Her ne kadar Malatya da gerçek Malatyalı olup, şeffaf, ilkeli,objektif bakış açısıyla pozitif çekim gücünün hakim olduğu etki rolleri ağır basan şahsiyetler, şu ya da bu şekilde bir takım çıkar çevrelerince ayak bağı kabul edildiklerinden “ötekileştirme” metodunun kuralınca sufli girişimlerle uzaklaştırılmaya çalışılsa da, bu adi girişimler memleket sevdalılarının imanla kıyılı nikahlarında sadece ufuklarının genişlemesine, rasyonel adımların sebatına ve amaca ulaşmalarına  yarayacaktır.

     Bir coğrafya yaşayanının en işe yaramazı sadece şahsi kazanımlarıyla ilgilenmesi, mülküne mülk katmak, kişisel kariyeri dışına çıkmamak ve kendi dışında gelişen hiçbir şeye tepki vermemek…Bu yapıda kent yaşamı sürenler yaşadıkları yere sadece zarar üretirler. Ve bu şekilde yaşayanlar sadece çıkarları kazanımları zarar görünce seslerini çıkarırlar ki bu da toplumsal mücadele ruhuna ters düşer… Halk olduğunun, haklarının olduğunun bilincinde olan fertlerin oluşturduğu beraberlik ortak payelerde pekişir…Farkındalığı güçlü olan bireyler toplumun uyarılmasında en etkili fertleri oluştururlar. Bu fertler kentlerin yerel ve genel ağlarındaki yanlışlara, çirkinliklere, ahlaksızlığın her çeşidine verdikleri tepkilerle karar aldırır, karar bozdururlar.

     Ba Husus;

     Bu yüzden “Mücadele haktır kalsak ta tek fert” sırrınca hak sahibi her halkın ruhuna yükleyeceği bu iksir, yaşanabilir toplumun yaşam kültürü yüksek kentlerini oluşturacaktır. (Devam edecek…)

Masselame…



Bu yazı 3235 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI