Bugun...


Yükseköğretimde sessiz devrim... YÖK'te 'YKS kontenjan' toplantısı
Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu'nun beşinci toplantısı gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Saraç, toplantıya ilişkin "2019 YKS programlarında gerçekleşen yüksek doluluk oranına ilişkin kurul üyelerine bir bilgilendirme yapıldı" açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 26-12-2019 20:30
Yükseköğretimde sessiz devrim... YÖK'te 'YKS kontenjan' toplantısı
+ -

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu'nun beşinci toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, toplantıya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Saraç'ın paylaşımları şu şekilde:


""Yükseköğretimde sessiz devrim" olarak nitelendirilen politikalar arasında yer alan "Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu"nun beşinci toplantısını değerli Kurul üyelerinin katılımlarıyla YÖK’te gerçekleştirdik.

 

 

 Mevcut eğitim programlarının kontenjan planlanmasında ihtiyaç analizi yapmak ve yeni açılacak programlardaki asgari koşulları belirlemek için oluşturulan kurulda, 2019 YKS programlarında gerçekleşen yüksek doluluk oranına ilişkin kurul üyelerine bir bilgilendirme yapıldı.

 “Yeni YÖK” olarak, yetki devri ve paylaşımı politikamız çerçevesince “rasyonel bir kontenjan planlaması” yapılması için ilgili bakanlıklar, kurumlar ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Y.E.P. Danışma Kuruluna büyük önem veriyoruz."






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI