Bugun...


CHP'den erken seçim açıklaması! Desteklemek için iktidara tek şart sunuldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, "Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz. Ama nisan'ın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir erken seçime biz destek olmayız" ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 27-12-2022 00:35
CHP'den erken seçim açıklaması! Desteklemek için iktidara tek şart sunuldu
+ -

Türkiye yaklaşan 2023 seçimlerine hazırlanırken, CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak'dan erken seçimle ilgili bir açıklama geldi. Öztrak, Nisan ayının ilk haftasını işaret ederek olası bir seçime tek şartla destek vereceklerini açıkladı.

"ERKEN SEÇİME DESTEK VERİRİZ"

Faik Öztrak konuyla ilgili "Nisan başına kadar yapılacak bir erken seçime biz de destek veririz. Ama Nisan'ın ilk haftasından sonra yapılacak bir erken seçime yani bir siyasi mühendislik eseri olan yeni seçim kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki bir erken seçime biz destek olmayız.

"KENDİ GÖBEKLERİNİ KENDİLERİ KESSİNLER"

Bu siyaset mühendisliğinin parçası olmayız. Zaten bunun bir erken seçim niteliği de yoktur. Seçime bir bir buçuk ay kalmışken neyin erken seçimi? Cumhurbaşkanının yetkisi vardır. Buyursunlar kendi göbeklerini kendileri kessinler" dedi.

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN ADAY OLMAYABİLİR

Öte yandan CHP Lideri Kemal KılıçdaroğluAnkara'da internet medyasının temsilcileriyle bir toplantıya katıldı. Yaklaşan seçimlere dair konuşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan seçilemeyeceğini anlarsa seçime girmeyebilir. Seçim kaybetmek istemez. Anlarsa 'Ben girecektim ama YSK onaylamadı' diyecek" açıklamasında bulundu.




Kaynak: sondakika.com



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI