Bugun...


Kozaklı Grand Thermal Hotel sahibi Murat YÜKSEL: “Müşteri memnuniyeti önceliğimizdir”
Anadoludaki tüm illerimize merkez noktasında olan termal turizmin iddialı adresi Kozaklının termal turizmini sizler için konuştuk. Malum, Almanya ve Macaristan'ın ardından yılda 8 milyon kişi ile Rusya ve daha sonra da İtalya 360 kadar merkez ve 6 milyona yakın ziyaretçi ile termal turizmin kar pastasından payını alırken ne yazık ki ülkemizde termal turizm yerelde ve genelde gündeme dahi gelmiyor

facebook-paylas
Tarih: 03-09-2018 13:33
Kozaklı Grand Thermal Hotel sahibi Murat YÜKSEL: “Müşteri memnuniyeti önceliğimizdir”
+ -

www.halamer.com ailesi olarak kendisiyle İlk röportajımızı 2013 yılında yaptığımız Kozaklı Grand Thermal Hotel sahibi Sn Murat YÜKSEL ile termal turizm üzerine hasbihal ederek, siz okuyucularımıza da önemli bilgiler aktarılacak bir röportaj daha gerçekleştirdik. Anadoludaki tüm illerimize merkez noktasında olan termal turizmin iddialı adresi Kozaklının termal turizmini sizler için konuştuk. Malum, Almanya ve Macaristan'ın ardından yılda 8 milyon kişi ile Rusya ve daha sonra da İtalya 360 kadar merkez ve 6 milyona yakın ziyaretçi ile termal turizmin kar pastasından payını alırken ne yazık ki ülkemizde termal turizm yerelde ve genelde gündeme dahi gelmiyor. Bu önemli coğrafi şifa varlıklarımızı sermayelerimizi biz de halamer.com  olarak gündeme taşımaya karar verdik. Farklı illerdeki termal tecrübelerimizi paylaşmaya termal turizmin otel, hotel, pansiyon sahipleriyle röportajlar gerçekleştirerek farkındalık oluşturmaya kararlıyız. Öncelikle Kozaklı suyunun özellikleriyle kamuoyunun dikkatine sunulmalıdır. Alman Kaplıcalar Birliği sınıflamasına göre Kozaklı kaplıcaları sodyumlu, kalsiyumlu ve klorlu olmak üzere A ve C sınıfı şifalı sular grubuna giriyor. Kozaklı kaplıcalarında su sıcaklığı 27 ile 93 santigrat derece arasında değişiyor. Kozaklı Kaplıcalarının suyu dünyadaki kaplıca sularından daha kalitelidir. Bu kalite tanınmayı duyulmayı gidip görülmeyi ve tadılmayı hak ediyor diyoruz ve röportajımıza başlıyoruz.

Nevşehir/Kozaklı nın ilklerinden Grand Hotelin sahibi olarak termal turizm sektöründe önemli bir isimsiniz. halamer.com ailesi olarak Termal turizm ile ilgili sizlerden bilgiler alıp okuyucu kitlemizle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?    

Murat YÜKSEL:1947 Kozaklı doğumluyum Kozaklı da yetiştim. İlk ve Ortaokul tahsili sonrası liseyi Mucur da okudum Daha sonra iş icabı bazı meslek dallarında ticaretle uğraştım. Nihayetinde askere gittim Geldiğimde yurt dışına gittim. 1970 yılında yurt dışında bulundum. Yurt dışında 20 yıl kalma sürecinde kısmen işçi olarak çalışırken bir kısmında da ticaretle uğraştım. ve 1990 da döndüm Yurt dışında traktör ve biçerdöver ithaliyle uğraşırken bir taraftan biçerdöverleri yurt dışından getirerek Türkiye de sattım. 90 da döndüğümde de sarraf dükkanı açtım.

Otelcilik fikri nasıl oluştu?    

Kozaklı ya dışarıdan gelen vatandaşlarımız otel işine başladılar. 1993- 94 yıllarında Kozaklı da böyle bir ticaret varsa bu kaynağı yerlisinin yemesi gerektiği kanaatiyle bu işe atıldım

2007 yılında da otelimizi kendimiz yapıp işletmeye açtık. O zamandan bu zamana 11 yıldır çalışıyoruz. .Misafirlerimiz bir gelen bir daha geliyor. Hoş görülü davranıyoruz bizi seviyorlar biz de onları seviyoruz.

Termal Turizm de Türkiye artık daha bilinçli bir ülke. Siz bu piyasanın içinde önemli bir adrestesiniz. Doğu ve Batının ortak buluşacağı bir nokta burası. Sizce insanlar termal şifanın farkında mı ve rağbet hangi seviyede?                                           

Türkiye deki termal turizmi her il bilmiyor. Çünkü hamam kültütrü olan illerimiz var. Mesela Malatya Adana Mersin Gazi Antep. Bu taraftan Sivas Amasya Tokat Kayseri başta olmak kaydıyla hamam kültürünü, termal kültürünü biliyorlar. Ama bazı illerden gelen insanlarımız tatil amaçlı değil de turistlik amaçlı kullanmayı düşünüyorlar. Biz elimizden geldiğince anlatıyor yanlış kullanan kişileri uyarıyoruz. Mesela günde üç defa banyo alın az bir zaman ile başlayıp git gide artırmak kaydıyla 15 -20 dakikaya çıkarın, günde üç sefer yedi günde 21 banyo alınması gerekir eğer termalden şifa alınması isteniyorsa diyerek anlatıyoruz.

Sularımıza gelince Türkiye genelinde sayılı sularımız var. Suyumuzun içinde radon gazı diye bilinen gaz var. Bu gaz çeşitli hastalıklara da iltihaplı romatizmalara da faydalı oluyor.  Mesela bazı termallerdeki sular iltihaplı romatizma hastalarına ters tepiyor. Şifa yerine zarar veriyor Ama bizdeki bu gazdan dolayı iltihaplı romatizma hastaları da şifa buluyor.

Konaklamak isteyen herkese bizim kapımız açık. Biz istiyoruz ki daha fazla insanlar gelsin daha fazla insanlara şifa dağıtalım. Gelmek isteyenlere için elimizden geldiği kadar hoşgörülü davranıyor yardımcı oluyoruz. İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için güler yüzle çalışıyoruz. Hizmetlerimize devam ediyoruz.

Kozaklı  şifa deposu olan termal sağlık cenneti adeta. Kozaklının  yerel gelişimi termal turizmin işleyişine ayak uydurabiliyor mu?

Kozaklının ilçe olarak maalesef gelişimi zayıf..Umarım bu düzelir.  Ama oteller olarak konuklarımıza yetecek kadar hizmetimiz var. Şehir olarak da insanlarımızın vakit geçirebileceği alışveriş merkezlerine ihtiyaç var. Kozaklıya gelirken yol sıkıntımız yok. Ulaşımda ana yollarımız güzel.  Türkiye nin ortasındayız her taraftan gelinme şansı var. Nevşehir hava alanına 85 km kayseri havaalanına 100 km mesafedeyiz. Yollarımız otobandır kara yolunda sorun yok. Türkiye nin  muhtelif yerlerinden gelmek isteyen vatandaşlar buyursunlar gelsinler.

Türkiye olarak panik havası verilmeden, istikrar ve kontrol çerçeveinde çok ciddi bir ekonomik kriz sürecinden geçtik halen  de geçiyoruz Kriz sizi nasıl etkiledi?

Biz kardan zarar ediyoruz 2007 yılında açtığımızda etin kilosu 8 TL idi şimdi 45 TL O zamanlar misafirlerimiz 50 TL ye şimdi se 90 TL ye konaklıyorlar. En azından etin fiyatı baz alındığında altı kat olmuş biz iki katına bile oda veremiyoruz. 

İnsan olmak, İnsanlarla uğraşmak hele de memnun etmek hayli zordur. Turizm ve otelcilik insan merkezli bir süreci içinde barındırır.  Grand Hotel sahibi olarak  konaklamak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir? Ayrıca müşteri memnuniyeti için çalışmalarınız nelerdir?                

 İnsanları misafirperver olarak karşılıyoruz elimizden geldiği kadar ikram ve izzeti elden bırakmıyoruz. Git gide ağımızı genişletmeyi düşünüyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz başımızın üstünde yeri vardır. Biz başta ekonomi konusunu değil memnuniyeti düşünüyoruz. O bakımdan hizmetlerde kusur etmemeye kaliteyi düşürmemeye çalışıyoruz. Daha üst bir kalitede çalışmaya çabalıyoruz..

 Bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz..

Biz de teşekkür ederiz.

Kozaklı Grand Thermal Hotel de konaklamak ve şifa deposu olan etrmal suyundan faydalanmak isteyenler için:       http://www.kozakligrandtermal.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI