Bugun...


Kudüs’te farklı inançların dini liderlerinden 'Ukrayna'da barış' çağrısı
Kudüs'teki Moskova Meydanı'nda bulunan Rus Katedrali önünde toplanan Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve Dürzi onlarca dini lider, Ukrayna'daki savaşa son verilerek bir an önce barışın sağlanması çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2022 04:01
Kudüs’te farklı inançların dini liderlerinden 'Ukrayna'da barış' çağrısı
+ -

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 26'ncı gününde devam ederken, Kudüs'teki Moskova Meydanı'nda bulunan Rus Kutsal Üçlü Katedrali önünde toplanan Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve Dürzi onlarca dini lider, Ukrayna'daki savaşa son verilmesi çağrısında bulundu. Etkinliği düzenleyen Dinlerarası Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Haham Yonatan Neril, “Her şeyin dengede olduğu bir zamanda siyasi ve askeri liderlerin bu krizi tek başına etkisiz hale getirebileceğini varsaymamalıyız. Putin'in Rusya'yı nükleer alarma geçirmesi nedeniyle dünya çapındaki dini liderlerin barışı savunması için önemli bir zaman” dedi.
Dini liderler, 150 dini lider tarafından imzalanan ve Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'e hitaben yazdıkları mektubu Rus Katedrali'nin kapısına astı. Dini liderler mektupta Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili endişelerini ifade ettiklerini aktarırken, Rus Patriği Krill'e Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi ve ondan barışçıl bir çözüme yönelik acil adımlar atmasını istemesi çağrısında bulundular.

Jeries Bassier

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI