Bugun...


Trabzon'dan Van'a gelip inci kefali göçünü izlediler
Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Trabzon'dan Van'ın Erciş ilçesine gelen grup, inci kefallerinin tatlı sulara yolculuğunu izledi.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2022 21:01
Trabzon'dan Van'a gelip inci kefali göçünü izlediler
+ -
Van

Üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde Van Gölü'ne dökülen tatlı sulara akın eden ve bu yolculuk sırasında karşısına çıkan engelleri adeta zıplayarak aşmaya çalışan inci kefalleri, ortaya koydukları mücadeleyle izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Trabzon Sürmene Armutlu Köyü Derneği ve Birleşmiş Dernekler Federasyonu yöneticilerinin başlattığı Gönül Köprüsü Projesi kapsamında kente gelen Trabzonlu bir grup, Erciş'teki balık bendini gezdi.

Burada suyun tersine yüzen balıkları izleyen Trabzonlular, kemençe çaldı, horon tepti.

Dernek Başkanı Ömer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, inci kefallerinin yolculuğunu izlemeye geldiklerini belirtti.

Kentin doğasına hayran kaldıklarını ifade eden Yılmaz, "Duyduklarımızı gördüklerimizle mukayese ettiğimizde inanılmaz bir değişime şahitlik ettik, ediyoruz. Güzel zaman geçirdik. Bu doğa olayını izlediğimiz için mutluyuz. Kültürümüzü burada da tanıtma imkanı bulduk." dedi.

Birleşmiş Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Servet Öztaş da inci kefallerinin yolculuğunun çok etkileyici olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI