Bugun...


Ukrayna'da vurulan tiyatro binasının fotoğrafı paylaşıldı
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya tarafından vurulan tiyatro binasının son halini yayınladı.

facebook-paylas
Tarih: 20-03-2022 11:05
Ukrayna'da vurulan tiyatro binasının fotoğrafı paylaşıldı
+ -

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 25 gündür devam ederken, askeri alanlar haricinde sivil alanları da vuran Rus ordusunun neden olduğu yıkım havadan görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde Mariupol kentinde Ukrayna halkının sığınak olarak kullandığı tiyatro binasının vurulmasının ardından tiyatronun son halini Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal medya hesabından paylaştı.

Rusya ile iş yapmaya devam edenlere çağrıda bulunan Kuleba, "Burası Mariupol'de yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasının mahvolmuş hali. Rusya'nın insanlık dışı savaş suçu. Rusya'da ya da Rusya ile çalışan firmalara şunu sormak istiyorum, siz bunu yapanları nasıl doyurmaya ya da onlarla iş yapmaya devam ediyorsunuz?" dedi.

Binanın iki tarafına uyarı amaçlı "çocuk" yazılmıştı

Sığınak olarak kullanılan tiyatro binasının uydudan çekilen fotoğraflarında, Ruslara mesaj gönderildiği ortaya çıkmıştı. Sığınakta kalan sivillerin Rus ordusuna ait insansız hava araçları tarafından hedef alınmaması için binanın önüne ve arkasına “çocuk” şeklinde uyarı yazısı yazıldığı görülmüştü.

Bekir Keskin
 

İLGİLİ HABER
Lvivde yön tabelaları kapatılmaya başlandı Lviv'de yön tabelaları kapatılmaya başlandı

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI