Bugun...
"Mucize" Mucize Gibi


Emre SAKALLI SİNEMANIN NABZI
 
 
facebook-paylas
Tarih: 15-05-2015 08:48

Mahsun Kırmızıgül'ün 2015 'e damgasını vuran mucize filmi vizyona girdiği günden itibaren büyük bir izleyici kitlesine ulaştı ve çok fazla beğeni topladı.
Kamera açılar ve görsellik filme farklı bir hava katıyor. Yine büyük ses getirecek olan film daha 2015 yılının ilk gününden 2015 yılının en iyi filmi olmaya aday görünüyor.

Mahsun Kırmızıgül, Beyaz Melek filmi ile sinema dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Ardından Güneşi Gördüm ile başarısını devam ettirmiş, New York’ta Beş Minare ile de sinema dünyasında saygın bir yer edinmişti. Fakat daha sonra sinema filmleri yerine dizilere yöneldi ve dizilerde pek umduğunu bulamadı. Şimdi uzun bir aradan sonra Mucize filmi ile yeniden sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yine Mahsun Kırmızıgül yapıyor. Filmin oyuncu kadrosu ise oldukça geniş. Filmin başrollerinde Talat Bulut, Mert Turak ve Mahsun Kırmızıgül yer alıyor ve onlara Seda Tosun, Ali Sürmeli, Meral Cetinkaya, Büşra Pekin, Cezmi Baskın, Sinan Bengier, Şenay Gürler ve Cihat Tamer gibi usta isimler eşlik ediyor.

Gerçek bir hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarılan Mucize filminde Anadolu’da bir köye sürgün edilen bir öğretmenin köyde yaşadıkları anlatılıyor. Bir taraftan Anadolu’daki töreleri işlerken diğer taraftan 1960lı yılları ve darbe dönemini alan film izleyenleri hem güldürmeyi hem de hüzünlendirmeyi başarıyor.

Filmde Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmen olarak kendini ne kadar geliştirdiğini görmek mümkün.

Yönetmen : Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular : Talat Bulut, Mert Turak, Mahsun Kırmızıgül, Seda Tosun, Ali Sürmeli, Meral Cetinkaya, Büşra Pekin, Cezmi Baskın, Sinan Bengier, Şenay Gürler, Cihat Tamer
Senarist : Mahsun Kırmızıgül
Vizyon Tarihi: 1 Ocak 2015
İmdb: 7.5/10
Yapım: Türkiye 2015

 



Bu yazı 2734 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Elif Karaca
30-05-2015 11:28:00
Film gerçekten güzel mis ama sonunda çok duygulandım

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI