Bugun...
Gündeme Dair


Mete Han SARICI İNSANLARI KEŞFETMEK
 
 
facebook-paylas
Tarih: 22-08-2015 09:44

   Yaşam, anlayarak ya da görerek ilerleyen bir kavram oldu. Sadece anlamak yaşamda neyi ifade edebilir ki. Sadece görmek neyi size anlatabilir? Peki, görmediklerimizi ve anlamadıklarımızı nasıl karşılıyoruz? Temel neden önyargı  mı? Kârınız mı? Ya da duymak ve anlamak istedikleriniz mi? Bunları düşünürken zarar verdikleriniz hiç aklınıza  geldi mi? Asıl neden ''insanlık''. Asıl neden ayrımcı fikirler! Ayrılmak! Güçlü birlikteliği yok etmek. Sadece ben hep ben; bencillik. 

    Vatan, basite alınmayacak bir kavram, güçlü bir yapı. Vatan çeşitli etnik insanları barındırır. Temelinde  huzur  ve refah vardır. Asıl vatan bu unsurları sağlarken elinden geleni yapan bir şövalyedir. O şövalye de ''Halk'' dır. O halkın tek bir amacı vardır! Vatanı hakkı ile korumak; etnik kökene bakıp ayırmak değil! O halkın amacı güçlü birliktelik ve yıkılmaz bir duvar!

   Güncel yaşamı karışık kılan bu! Vatan'da bazı azınlıkların kurduğu ayrımcılık. Biri Doğu biri Batı; Biri Türk biri Kürt.  Hâlbuki bölünmezlik vatanı idi  buralar kimileri için. Böyle  zamanlarda  birbirlerini anlamadılar. Doğu, Batıdan çok ezildiğini söyledi. Batı, Doğu'nun kanlara boğulduğunu izledi! Türk, o Kürt dedi. Kürt o Türk dedi. Terörizme Kürt dediler. Bölücülük azınlıkken genellemeye kurban gitti bazıları için Kürtler. Sosyal medya yiğitleri klavye şövalyeliği yaparken Doğuya. Bir kere Doğuya gidip görmedi kardeşlerinin o halini.  Anlamadılar hiç bir zaman baskı altındakileri. Duymadılar annelerin feryatlarını. Duymadılar yankılanan ağıtları. Buna dur demenin vakti gelmedi mi?
    
    Böyle günlerde güç birliğini kurmanın vakti gelmedi mi? Biz asırlardır ekmeğimizi paylaşıyoruz bu vatanda. Bu muhabbetimizin hakkını vermenin zamanı gelmedi mi? Her cephede omuz omuza korurken bu vatanı; şimdi el ele verelim yıkalım şu kahpe fikriyatı. Tek Bayrağı, tek Vatanı ve bu vatanın milletini gösterelim hainlere. Unutmayalım:
 -Sɑhipsiz olɑn vɑtɑnın bɑtmɑsı hɑktır,Sen sɑhip olursɑn, bu vɑtɑn bɑtmɑyɑcɑktır.
-Mehmet Akif Ersoy
 



Bu yazı 2202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI