Bugun...
ŞEBNEM(KIRAĞI)‏


Mete Han SARICI İNSANLARI KEŞFETMEK
 
 
facebook-paylas
Tarih: 11-01-2016 21:35

Kışın ortasında, ayazlı gecelerde dolaşan sersem! Görmüyor musun karanlık soğuğu? Görmüyor musun kasveti? Feza, yoldaş arıyor kendisine, gitme! Alı koyar seni, yaşama amacımızdan. Kuzey rüzgarlarının bir garip sesleri sarıp sarmalar seni; durdurur zamanını, gitme! Mahrum olursun aşkımızdan. Ayazın beraberinde, havflı soğuklar kesilene kadar göstermez seni bana, o dehşet karanlığıyla, dur artık!

 

   Tükenmiyor mevsimin bu yüzü. Karanlığı aşmış dağın tepesini; dönmek son çare şimdi, tut şu elimi! Bulut bu sefer ak değil, bütün değil; bir perişan! Gözyaşı şebnem olacak ikimizin, bir ruhsuz gibi... Gidelim artık buralardan. Gördük ya daha önce bu savaşı! Karanlık; güneş, bulut altında doğarken şarkta. Göstermişti ya yeryüzünü ruhsuz. Otlar şebnem diye feryat ederdi. Yankılanırdı sesleri, camları buza benzer sokaklarda. Hani her masalın sonu iyi biter ya; bu savaşın sonunu hatırlıyor musun?

 

    Bir rüzgar eserdi, tam umutsuzluğa kapılmışken. Korku dolu bulutları dağıtırdı bir yandan bir yana. Gösterirdi o an güneşin yüzünü, ölü misali donuk yeryüzüne. Şebnem yok olurdu fezaya doğru. Bir renk tayfı belirirdi her bir köşeden. Her çiçek renk cümbüşüyle aydınlatıyordu karanlığı. Savaşın sonu mutlu dahi bitse, kaldıramam bir daha bu ağır yükü. Biz dönelim yolun başında olmaz mı? Ezilmeyelim bir daha aşk-ı imtihanda. Dön yarim! Gidelim el ele, güneşin hep var olduğu diyarlara.



Bu yazı 2923 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI