Bugun...
FUARIN GİZLİ KAHRAMANLARI: “MiHMANDAR ÖĞRETMENLER”


Mü'mine Ö.S (Binti Ramazan) KATREDEN-DERYAYA 95.8
 
 
facebook-paylas
Tarih: 26-05-2022 16:11

HER FİKİR HER DÜŞÜNCEDEN EN GENİŞ KAPSAMLI MALATYA 9. ANADOLU KİTAP FUARI!

ÖZLENEN KİTAP FUARI MUHTEŞEMDİ…

Dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci ekonomi, sosyoloji özellikle de psikolojiyi öylesine yormuştu ki art arda kalkan yasaklar insanların birbirine sarılmasına sıcak iletişime geçmesine kenetlenmesine bayram havası tadında kendilerini dışarıya atmasına vesile oldu.

Tam da bu yasakların ardından Malatya 9. Anadolu Kitap Fuarı Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve  KOSGEP işbirliği ile Malatya 9. Anadolu Kitap Fuarı 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlendi. Malatya’ya ve Malatyalılara çok özel bir gün demekti.

10 gün süren fuar kapsamında Malatya halkı Kültür Aş.den aldığımız verilere göre 1000 den fazla etkinlik, imza günü söyleşi panel, yazarların okurları ve STK ile gerçekleştirdiği etkinliklere şahit oldu ve katılım sağladı.

Açılışına bürokrasinin eksiksiz ve samimi diyalog çerçevesinde katılımı da birlik beraberlik mesajı adına etkileyiciydi.

Bizzat katıldığımız,havasını soluyup 9. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın kapanış törende Malatya yeni Valisi  Vali Hulusi ŞAHİN, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin ŞİŞMAN, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan ALTIN, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice ÖZDEMİR, İl Müftüsü Veysel IŞILDAR, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal NOĞAY, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Akif ÖZBİLDİRİCİ, STK çok sayıda vatandaş katıldı.

MALATYALI YAZARLAR TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MALATYA ŞUBESİ/  İLESAM TEMSİLCİSİ ADİL AKKOYUNLU TARAFINDAN ORGANİZE EDİLDİ

 Malatyalı yüzlerce yazarın olduğu ancak bir kısmının fuarda imzaya katılım sağladığı organizasyonda Malatyalı yazarları Türkiye Yazarlar Birliği Malatya Şubesi/ İLESAM Temsilcisi Adil AKKOYUNLU organizatörlüğünde bir araya geldiler.

Adil Akkoyunlu hocamıza  biz de Halamer.com ekibi olarak teşekkür eder,daha nice kültürel faaliyetlerde başarılar dileriz

MALATYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN’DEN FUAR DEĞERLENDİRMESİ:

,“10 günlük sürede Malatya böyle bir meşgaleyle hemhal oldu bu çok kıymetli. İnsanlar kitap konuştular, fikir ürettiler, fikir üzerinde kafa yordular.”

“İnsanı başka yaratıklardan ayıran biriktirmek. Okuyorsunuz biriktiriyorsunuz bir sonraki nesle aktarıyorsunuz. Nesle aktarmazsanız yine bir anlamı yok. İnsan bir eğitim sürecinde insan olur. Bu süreci iyi taşırsak kendi kültürümüzü de daha ilerilere götürürüz ve insanlık ailesine bir katkımız olur.”

“İnsanlık ailesinin şerefli bir ferdiyiz. Bu ferdin, bu parçanın hizmet etmesi lazım. İnsanların hayırlısı insanlara faydası olandır.”

“Kitap fuarları çok kıymetli. Kitap fuarını şehrin dışında bir fuar alanında yaparak riskli bir iş yapmışsınız. Genelde çok uygulanan bir şey değildir. Genelde şehrin ortasına bir çadır kurulur, gelen geçen çarşıya pazara giderken bakayım burada ne varmış diye uğrar dolayısıyla kalabalığı garanti altına almış olursunuz. Ama fuar alanında yaparak nitelikli ziyaretçi hedeflenmiş.”

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Muhteşem bir fuar alanı. Türkiye’de bu şekilde çok yok. Çok güzel bir fuar alanı. Kitap fuarlarının adresi burası. Herkes tarafından benimsendi. İyi bir şekilde organize edildi ve neticelendi” ifadelerini kullandı.

FUARIN GİZLİ KAHRAMANLARI:

“MiHMANDAR  ÖĞRETMENLER”

Malatya 9. Andolu Kitap fuarı organizasyonunda yüzlerce yazara misafirlikleri süresince eşlik eden, yol gösteren yeri geldiğinde turizm rehberi gibi aydınlatma vazifesi gören, yazarların kaldıkları otelden yiyecekleri yemeğe kadar son derece yorucu tempo gerektiren rehberliklerinde zaman ayarsız yoğun tempoda emek veren mihmandar öğretmenlerin de fuar başarısının gizli kahramanları olduklarını unutmamak vefadandır.

Biz halamer.com olarak bu kahramanların isimlerini bizzat zikrederek teşekkür etmeyi borç bildik kabul ola… Emeklerinize gayretlerinize sağlık.Mihmandar öğretmenlerin fedakarlıkları asla maddi bir bedel ile ödenemeyeceğinden anlamlı manevi bir taltif gerektiğinin de altını çizeriz.

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarında Görev Alan MEM Personeli

Mihmandar Ekibi:

 

Sıra

Ad-Soyad

1

Sedat DOĞRU

2

Ahmet EMERCE

3

Akif YALÇIN

4

Akif Emre DUMAN

5

Mehmet KARAAĞAÇ

6

Abuzer AKBULUT

7

Mürşit ÜNALIR

8

Cemil KILIÇ

9

Sabri DERİN

10

Mehmet OĞCU

11

İsmail KANAR

12

Eyüp ZEYVELİ

13

Kadriye AYDIN

14

Aslı CAN

15

Mustafa AKBAŞ

 

  1. Söyleşi Takip Ekibi:

Sıra

Ad-Soyad

1

Sibel BAŞER

2

Büşra ÇAĞLAKPINAR

 

 

  1. Okul Yazar Programı Ekibi:

Sıra

Ad-Soyad

1

Dilek KIRNIK

2

Hatice OKUMUŞ

3

Arzu ATEŞ

4

Sema ÖZDEMİR

5

Türkmen BALLI

6

Meltem YALVAÇ

7

Semra ÖZDEN

 

  1. Öğrenci Taşıma Ekibi:

Sıra

Ad-Soyad

1

Ekrem DEMİR

2

İbrahim ÇELİK

3

Zeki KETBOĞA

4

Muhammed Ali KARAGÖZ

 

  1. STK Toplantıları Düzenleme Ekibi

1

Ad-Soyad

2

Necip KATI

3

Recep SACU

 

 



Bu yazı 1208 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI