Bugun...


ABD seçim sonuçları açıklandı! İşte ilk Müslüman Kongre Adayı…
AMERİKA’daki kongre seçimlerinde ilkler yaşanırken Donald Trump, kongreyi yeniden şekillendiren sonuçları “Muazzam bir başarı.” olarak niteledi.

facebook-paylas
Tarih: 07-11-2018 22:51
ABD seçim sonuçları açıklandı! İşte ilk Müslüman Kongre Adayı…
+ -

ABD’de seçmenler, Senato’daki 35 sandalye ile Temsilciler Meclisi’ndeki 435 sandalyenin tamamı için sandık başına gitti. Amerikan medyasının derlediği resmi olmayan ilk sonuçlara göre Demokratlar, 8 yıl sonra Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu aldı. Demokratların Temsilciler Meclisi’nde 178 sandalyesine karşı Cumhuriyetçiler şu ana kadar 168 sandalye elde etmiş görünüyor.

Demokratların batı yakasında daha fazla oy alması beklenirken şu ana kadar gelen sonuçlara göre Demokratlar Cumhuriyetçilerden toplam 24 sandalye aldığı görülüyor.

Trump ‘muazzam başarı’ sanıyor
Senatoda Cumhuriyetçilerin çoğunluğunu korumasına karşı ABD basınından yapılan ilk haberlere göre Temsiliciler Meclisinde üstünlüğü Demokratların ele geçirmesine rağmen Trump’ın bu sonuçları başarılı görmesi dikkati çekti. Trump Kongre seçimleri hakkında sosyal medyada Twitter hesabından “Muazzam bir başarı. Hepinize teşekkür ederim.” diye yazdı.

Temsilciler meclisini almak önemliydi çünkü… 
ABD’de Kongre’nin iki kanadından biri olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü sağlamak için 218 sandalyeye ulaşmak gerekiyor. Temsilciler Meclisi’nin komiteleri aracılığıyla soruşturma başlatma yetkisi bulunuyor. Ayrıca, başkanların azil süreci de Temsilciler Meclisi’nde başlatılıyor.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI