Bugun...


Biden’ın CIA Direktörü adayı Burns, Çin'i 'otoriter düşman' olarak nitelendirdi
ABD Başkanı Joe Biden'ın Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörlüğüne aday gösterdiği William Burns, Senato komitesinde yaptığı konuşmada, Çin ve Rusya'yı hedef alarak, Çin'i “otoriter düşman” olarak nitelendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2021 23:10
Biden’ın CIA Direktörü adayı Burns, Çin'i 'otoriter düşman' olarak nitelendirdi
+ -
ABD Başkanı Joe Biden'ın Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörlüğüne aday gösterdiği William Burns, Senato İstihbarat Komitesinde tanıklık etti. Senatörlerin sorularını yanıtlayan Burns, Çin ve Rusya'yı hedef alarak, Çin'i “otoriter düşman” olarak nitelendirdi. Burns, Çin ile rekabetin önceliği olduğunu ve bunun ABD ulusal güvenliğinin anahtarı olarak gördüğünü belirterek, "Önümüzdeki günlerde Çin'in rekabet dışı kalması ulusal güvenliğimizin anahtarı olacak" dedi.

"Zorlu, otoriter bir düşman"

Burns Senatodaki oturumda, görevinin onaylanması halinde 4 ana önceliği olacağını ifade ederek, bunların “insanlar, ortaklıklar, Çin ve teknoloji” olduğunu belirtti. Burns, Çin'i fikri mülkiyeti çalan, halkını baskı altında tutan, erişim alanını genişleten ve ABD içinde nüfuz oluşturma yeteneğini güçlendiren "zorlu, otoriter bir düşman" olarak adlandırdı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI