Bugun...
Kürt Olmak: Helikopterden Atılmaktır


Cüneyt ALPHAN GÜNEŞ DOĞARKEN
 
 
facebook-paylas
Tarih: 23-09-2020 21:07

Orta Doğu cehenneminde akan tarihin kanlı nehirlerinde akıntıya kapılan, boğulmamak için yılanlara, çıyanlara, timsahlara, vahşi dişli balinalara sarılmaya çalışmaktır Kürt olmak.

Irak’ın topraklarında Halepçe olup, paramparça olmuş bedenin annenin kucağında çocuk olmak, gazla ölümü tadan baba olmak, kız kardeşin kollarında cansız ve ruhsuz uyumaktır, Kürt olmak.

Barbar ve hunhar rejim İran’da iplerle asılarak idamlardan idam beğenmektir, Kürt olmak.

Suriye’de fosforlu bombalarla parçalanan uzuvlarla gökyüzüne doğru Allah’a koşarak bütün zalimleri Allah’a şikâyet etmektir, Kürt olmak.

Afrin, Kobanê olup savaşın, yağmanın, talanın, haydutluğun, işgalin, hırsızlığın ve hayata dair her türlü ahlaksız oyunun kucağında ateşle savaşmaktır, Kürt olmak.

Yalın ayaklarla, sersem mayın gibi yollara düşerek vatansızlıktan vatansızlığa doğru hızlı adımlarla, çığlıklarla koşmaktır, Kürt olmak.

Dersim de bombalanan köylerin altında çocuk olmak, tarlalarda, bahçelerde, ağaçlarda yağlı şeritlerle idama mahkum olmak, kayaların dibinde kayıp bedenlerin soğuğunda solumak, yazın cehenneminde insanlık tarihinin en ahlaksız katliamıyla muhatap olmaktır, Kürt olmak.

Seyid Rıza olup, gözlerinin önünde evladının yaşı büyütülerek hunharca idam edilmesine dayanabilmek demektir, Kürt olmak.

Zilan da hawar, hawarların, feryat figanların gözyaşında boğulmak, Nevala Qesaba da (Kasaplar Deresi’nde) otuz üç kurşuna dizilmektir, Kürt olmak.

Mahabad’da Kadı Muhammed olup dört ışıklı olmak, tarihe ve insanlığa karşı varlık-yokluk savaşını vermektir, Kürt olmak.

Kamşlo’da başkaldırmaktır, Kürt olmak.

Diyarbakır surlarında asılmak, burçlarda kaybolmak, Dicle’de boğulmak, Ulucami de, tarihe haykırarak, “benim ölümümle bir halkın ölmeyeceğini, benden sonra da gelecek kuşakların sizlerden hesap soracağını” diye haykırarak ölüme selam çakan Şeyh Said olmaktır, Kürt olmak.

Roboski de uçaklarla bombalanmak, kurdun, çakalın ağzında parçalanmış baş, kol ve kemik olmaktır, Kürt olmak.

Güçlükonak’ta minibüsün içinde cayır cayır yanmaktır, Kürt olmak.

Hakkari’de Helikopterden iple asılarak yerlerde sürüklenerek aslında bütün insanlığın sürüklendiğini bütün insanlığa haykırmaktır, Kürt olmak.

Şırnak’ta baharın ilk günlerinde goncaların, yaseminlerin kokusuyla Newroz’un gecesinde taranarak yüzlerce bedenle birlikte toprakla abdest almaktır, Kürt olmak.

Cizre de kurşunların vahşetinden kaçarak bodrumların diplerinde yakılarak ölmeye razı olmaktır, Kürt olmak.

Diyarbakır’da, Batman’da, Mardin’de, Van’da ve tüm bölgede faili belli cinayetlere kurban gitmektir, Kürt olmak.

Diyarbakır’da Vedat Aydın, Musa Anter olmak, Kızıltepe’de Mehmet Sincar olmak, Silvan’da Dr. Zeki Tanrıkulu olmak, Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan olmaktır, Kürt olmak.

Kontur-gerillanın, JİTEM’in ve zorba devletin kurşunlarına hedef olarak on binlerce faili belli cinayete kurban gitmektir, Kürt olmak.

Cezaevlerinde devletin namusuna emanet edilen onlarca mahkum olup, devletin kurşunuyla saldırıya uğrayarak hayata gözleri yumup sonsuzluğa yelken açmaktır, Kürt olmak.

Zindanda Felat Cemiloğlu olup, dışkı yedirilmek, cezaevinden çıktıktan sonra bütün dişlerini sökmek, hayatı boyunca yemek yemekten tiksinmektir, Kürt olmak.

Yakılan binlerce köyün dumanında tütmek, zorbaca, zorla milyonlar olup göçün yollarında telef ve sürgün olmaktır, Kürt olmak.

Ordu’da, Sakarya’da, Afyon’da tarlada ürün toplamak ve inşaatlarda inşaat işçisi olup dilinden dolayı kurşuna dizilmek, kadın olup barbarca yumruklara maruz kalmaktır, Kürt olmak.

Kışlada aşağılanan, dili horlanan, işkenceye maruz kalan asker olmaktır, Kürt olmak.

Van’da helikopterden atılarak komaya girmektir, Kürt olmak.

Batman’da İpek olup, devletten himaye gören aşağılık uzman Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne maruz kalıp teamüdden hayatına son vermektir, Kürt olmak.

Diyarbakır’da Hülya Çakır olup polis Yakup Altıntaş’ın evlenme vaadine kanıp iğfal edilmek, ihanete uğradığını anlayınca apartmanın sekizinci katında kendini boşluğa atarak ölüme tillili çekmektir, Kürt olmak.

Kürtçe müzik dinlediği için Ankara Etemesgut’a, Sakarya’da baba-oğul olup öldürülmek, hastanede yaşlı bir ihtiyar olup dayak yiyip başının yarılması demektir, Kürt olmak.

Dilinden dolayı devlet kurumlarının kapısında aşağılanmak, fişlenmek, hayatı karartılarak, yaşayan bir ölü haline getirilmektir, Kürt olmak.

Bin yıllık tarihte Türklerle kader birliğini yapıp Kudüs’te Eyyubi, Malazgirt’te Berzenci, Rus harbinde İbrahim, Çanakkale’de ilk bayrağı diken Hasan olup yazılan tarihte yazılmamaktır, Kürt olmak.

Eğitimsizliğe, cehalete, açlığa, sefalete mahkum ederek, cahil, hain, kıskanç ve lümpen bir halkı yaratmaya çalışan bir rejime karşı, dayatılan onursuz ve haysiyetsiz yaşama karşı, onur ve haysiyetiyle yaşamaya çalışmaktır, Kürt olmak.

Orta Doğu’da Kürt olmak, ateşi beline sarmak demektir.



Bu yazı 2266 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI