Bugun...
”Biz kollarımızı açabildiğimiz kadar insanız.”


Mete Han SARICI İNSANLARI KEŞFETMEK
 
 
facebook-paylas
Tarih: 27-08-2015 21:53

  Yaratıldığımız günden beri bizlere insanlık dersleri verildi hep. Temel amaç yaşanabilir bir dünya. Temel ilke merhamet ve sevgi. İnsanlık bütün insan âlemini kurtarmayı hedefleyen bir vicdan unsuru iken bazılarımız bunu bile bile terk ettik. Bazı şeyleri görmezden, duymazdan geldik. Asıl neden ya korkuydu ya da çıkarlarımız. Sebeb-i hilkatimiz* beraber sevgi, saygı ve barış içinde yaşamak iken kâr güdüyorduk hep içimizden.
  

 Merhamet, insanlık madeninin en büyük ve en değerli cevheridir. Pahalı bir cevher değil aynı zamanda insan üzerinde en güzel duran takıdır. Bu takının cinsiyeti yoktur kim eline alırsa gösterir içindeki insanlığı. Kılar ortamı en güzel aydınlığıyla. Doğruluk adına adalet adına, sevgi, merhamet adına yüce kılar o insanı.

 

 İnsan, merhameti, sevgiyi ve saygıyı kaybetmemekle birlikte elinden geldiği kadarda bu hususlar için savaşmalı fedakârlık etmelidir. Bu savaş uğruna yaptığınız fedakârlık bu dünyada size sonuç vermese bile bunun mükâfatını elbette alacağınız gün gelecektir.

   

  Fazlasını değil elinizden geldiği kadar insanlığı tanıyın. Bilin ki insan olmak sadece yaşamak değildir; bu dünyadaki görevi ne ise hakkıyla yerine getirmektir. Dünyada olan bitene duyarsız kalmak ölen insanları görmemek, zulmü görmemek bana dokunmayan yılan bin yaşasın ibaresinde kalanlardan olmak sadece kendinizi değil olduğunuz ortamı da ateşe atarsınız bu fikriyatla.
    Biz elimizden geldiği kadar doğru yaşayalım unutmayalım ki;

-Biz kollarımızı açabildiğimiz kadar insanız

-Selahattin BATU



Bu yazı 5146 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Nisanur çelen
08-04-2019 20:40:00

Bence çok haklısınız

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI