Bugun...


Bilim Kurulu Üyesi Taşova: '2 farklı aşı vurulmaya gerek yok'
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ‘CoronaVac' aşısı olan bir kişinin tekrardan başka bir aşı yaptırmasına şu aşamada gerek olmadığını ve vücuda 2 farklı antijen verilmesinin ne gibi sonuçlar doğuracağını bilmediklerini, araştırmaların yap

facebook-paylas
Tarih: 15-01-2021 13:08
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: '2 farklı aşı vurulmaya gerek yok'
+ -

Çin'den Türkiye'ye getirilen korona virüs aşısı güvenlik testlerinin tamamlanmasının ardından dün tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde ise aşılama işlemi bugün başladı. Aşı olan bir sağlık çalışanının bu sırada hemşirenin elini tutup destek alması ve gözlerini kapatması dikkat çekti.

“Aşılama her gün 16 saat sürecek”

Aşılama işlemi sürerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, gazetecilere yaptığı açıklamada sabah 08.00'dan gece 24.00'a kadar aşılama işleminin devam ettiğini belirterek, “22 tane aşı ünitemiz var. Bununla ilgili planımızı en başından itibaren yaptık. 4 binden fazla sağlık çalışanımız var. Diş Hekimliği Fakültemiz var onlar aşılanacak. Yanı sıra MHRS sisteminden randevu alıp burayı tercih eden sağlık çalışanlarının da aşılanması burada yapılacak. Belirlenen aşamalara göre de halk aşılamaları yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI