Bugun...


AB Konseyi Başkanı Michel: 'Rusya'nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz'
Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirilen gayriresmi Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, "Rusya'nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2022 03:01
AB Konseyi Başkanı Michel: 'Rusya'nın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz'
+ -

Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen gayriresmi AB Liderler Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula vonder Leyen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden'ın nükleer felaket sözlerine ilişkin konuşan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, "Rusya, her gün acı çeken ve sadece kendi geleceği için değil, aynı zamanda bir bütün olarak Avrupa'nın geleceği için cesurca savaşan Ukrayna halkına karşı bir savaş başlattı. Ancak Rusya aynı anda tüm dünyaya bir enerji roketi gönderdi. Nükleer tehditleri çok ciddiye alıyoruz.

Nükleer silahları kullanmak için birkaç açık tehdit var, Rusya bir nükleer santrali askeri bir üs haline getirmek için işgal etmeye karar verdi. BM'nin bu tehdidi azaltma çabalarını tam olarak destekliyoruz. Avrupalı liderlerin toplantılarında, yaptırımların uygulanması yoluyla Rusya'yı kınama konusunda büyük bir kararlılık hissediyoruz. Bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz. yılmayacağız, soğukkanlılığımızı koruyacağız ve saldırganlığı her zaman kınayacağız. Devletlerin, gaz tüketimini azaltıp stokları olabildiğince dolu tutarak arz güvenliğini sağlaması ve tavan fiyat belirleyerek faturaların düşürülmesi gibi konuları görüştük. Bir sonraki toplantıda gerekli önlemleri almalıyız" dedi.

Konuşmasından önemli satır başları:

"Şantaj yapılmasına izin vermeyeceğiz"Rusya'dan gelen gaz yüzde 7.5'a düştü"Ukrayna'yı desteklemek için her yolu uygulamaya hazırız"

Özgür Öztürk

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI