Bugun...


ABD'den Carter’ın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama
ABD Savunma Bakanı Carter’ın terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen mücadeleye Türkiye’nin sunduğu “kritik öneme sahip" destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği bildirildi. - Anadolu Ajansı

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2016 19:38
ABD'den Carter’ın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama
+ -

WASHINGTON

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook,  ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın Türkiye’de gerçekleştirdiği görüşmelerine dair yazılı açıklama yaptı.

Bakan Carter’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Savunma Bakanı Fikri Işık ile bugün görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Cook, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bakan Carter, Türkiye’nin terörizmle kararlı mücadelesinin yanı sıra Suriye ve Irak’ta DEAŞ karşıtı kampanya sunduğu kritik öneme sahip destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Carter ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ karşıtı Fırat Kalkanı Harekatındaki son dönemdeki başarıları da ele aldı. Carter, Suriyeli muhalif güçlerin Dabık köyünü ele geçirmesinde Türkiye’nin oynadığı kritik rolden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı.”

Cook, tarafların, DEAŞ’ın kalıcı olarak yenilgiye uğratılması noktasında yakın koordinasyonun da aralarında bulunduğu bir dizi ortak çıkarların korunmasına dönük iletişimin sürdürülmesinde mutabık kaldıklarını kaydetti.

Muhabir: Erkan Avcı

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI