Bugun...


ABD'den vatandaşlarına "Japonya'ya seyahat etmeyin" uyarısı
ABD yönetimi, son günlerde ülkedeki artan korona virüs vaka sayısını gerekçe göstererek vatandaşlarına "Japonya'ya seyahat etmeyin" uyarısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2021 10:02
ABD'den vatandaşlarına
+ -

ABD, Olimpiyat Oyunlarına hazırlanan Japonya'ya yönelik seyahat uyarısı yayınladı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, korona virüs salgınında artışa geçen vaka sayıları gerekçe gösterilerek Japonya'ya yönelik "seyahat etmeyin" uyarısı yapıldı. Japonya'ya yönelik seyahat tavsiye uyarısı 4. seviyeye yükseltilirken, ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (CDC) de benzer bir açıklama geldi. Açıklamada, "Japonya'daki mevcut durum nedeniyle, tamamen aşılanmış yolcular bile Covid-19 mutasyonlarını kapma ve yayma riski altında olabilir. Japonya'ya her türlü seyahatten kaçınılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Ancak ABD Olimpiyat Komitesi (USOPC) yetkilileri, seyahat uyarısının ABD'li sporcuların Olimpiyat Oyunlarına katılımlarını etkilemeyeceğini belirtti. Yetkililer, sporcuların Japonya'daki oyunlara güvenli bir şekilde katılabileceklerinden emin olduklarını ifade etti.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI