Bugun...


Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa Konseyi Başkanı Michel ile görüştü
Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü. AB Konseyi binasında gerçekleşen görüşmeden sonra ortak basın açıklaması düzenleyen ikili birlik mesajı verdi.

facebook-paylas
Tarih: 11-12-2021 03:00
Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa Konseyi Başkanı Michel ile görüştü
+ -

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz Fransa'ya yaptığı ilk yurtdışı ziyaretinin ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarına devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya gelen Schozl ardından AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan AB Konseyi Başkanı Michel, Scholz'u tebrik etti. Almanya'nın önemini vurgulayan Michel, birlikte güçlü bir Avrupa için çalışacaklarını bildirerek, Almanya'nın AB'nin içinde ve dışında atılacak adımlardaki rolünün öneminin altını çizdi.

Basın toplantısında kısa bir söz alan Scholz ise, AB'nin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekti. Scholz, “Avrupa olarak endüstrinin yenilenmesi, iklim değişikliği ve nötr karbon salınımı konularının yakın gelecekte karara bağlanıp yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi, kara ve rüzgar enerjisi üretimi, ürünlerin daha sürdürülebilir hale getirilmesi için izin süreçlerinin hızlandırılması gerekiyor. Gelecek için bu şarttır” dedi.
“Güvenlik konusunu ele aldık. Ukrayna sınırında olanları değerlendirdik” ifadelerini kullanan Scholz, “AB'nin sınırları geçilemezdir. Bütün sınırlarımız bu konumda. Tüm üyeler bu konuda gerekeni yapacak bir işbirliği içinde olmalıdır'' dedi.

Çin ve Rusya gibi ülkelere yönelik politikalarının ne yönde gelişeceği sorusuna olumlu yanıt veren Scholz, “Dünya söylendiği gibi iki kutuplu bir dünya değil. Çok kutuplu ve çok yönlü bir dünyadır. Bu dünyada farklı ve güçlü ülkeler var. Amaç onlarla en iyi şekilde birlikte çalışabilmektir'' ifadelerini kullandı.

AB kapsamında temaslarını tamamlayan Scholz ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmek üzere NATO merkez karargahına hareket etti.

Mustafa Ulusoy
 

İLGİLİ HABER
Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ile görüştü Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ile görüştü

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI