Bugun...


Almanya Cumhurbaşkanı’ndan, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Liyakat Nişanı
Almanya'da korona virüse karşı Avrupa'da ilk aşıyı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'ye, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından Liyakat Nişanı takdim edildi.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2021 16:10
Almanya Cumhurbaşkanı’ndan, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Liyakat Nişanı
+ -

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci, dünya genelinde etkili olan korona virüs salgınında ilk aşıyı geliştirmelerinin ardından en çok konuşulan isimlerin başında gelmişti. Şahin ve eşi Türeci, bugün bir kez daha onurlandırıldı. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şahin ve Türeci'ye ülkenin en büyük nişanı olan Liyakat Nişanı'nı takdim etti. Törene Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'ın eşi Elke Büdenbender, Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e Liyakat Nişanı'nı takdim töreninde gerçekleştirdiği konuşmasına İrlanda asıllı yazar Oscar Wilde'nin " Gelecek, fırsatları ortaya çıkmadan önce fark edenlere aittir” İfadeleri ile başladı. Yaklaşık 2,5 yıl önce cesur bir öngörü ile uzmanların dikkatini çektiklerini vurgulayan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, “RNA teknolojisinin bir pandemide hızlı bir şekilde aşı geliştirilmesi durumunda kullanılabileceğini beyan ettiniz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI