Bugun...


Almanya’da her 45 dakikada bir kadın şiddet görüyor
Almanya'da Federal Emniyet Dairesi'nin (BKA) verilerine göre, neredeyse her gün bir kadın cinayeti işlenirken her 45 dakikada ise bir kadın, partneri tarafından şiddete uğruyor.

facebook-paylas
Tarih: 31-03-2021 10:10
Almanya’da her 45 dakikada bir kadın şiddet görüyor
+ -

Dünya genelinde artan korona virüs salgını vakalarında alınan önlemlerin başında karantina ve sokağa çıkma yasağı geliyor. Uzmanlar, karantina ve sokağa çıkma yasağının aile içi şiddeti arttırdığını savunurken şiddet olayları dolayı nedeniyle polisten yardım isteyenlerin sayısının da iki kat arttığını dile getiriyor. Münih Teknik Üniversitesi‘nde görevli Prof. Janina Steinert ve RWI-Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nde görevli Dr. Cara Ebert‘in 18-65 yaşları arasında 3 bin 800 kadınla yaptığı ankette katılımcıların yüzde 3.6'sının partneri tarafından tecavüze uğradığı, yüzde 3.8'inin ise partneri tarafından tehdit edildiği belirlendi.
Yeni tip korona virüs vakası görülen ailelerde yaşanan şiddet olaylarında ise artış görüldü. Evde karantina altında olan bu ailelerde kadınların yüzde 7.5'i, çocukların ise yüzde 10.5'i şiddete maruz kaldı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI