Bugun...


AstraZeneca’nın kullanımı 9 ülkede yeniden başlıyor
Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA), kanda pıhtılaşmaya yol açtığı şüphesi ile bazı ülkelerinde kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının "güvenli ve etkili" olduğunu açıklamasının ardından Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2021 03:10
AstraZeneca’nın kullanımı 9 ülkede yeniden başlıyor
+ -

Fransa, Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, Portekiz, Slovenya, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya, Lüksemburg, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve İsveç'in de aralarında bulunduğu 23 ülke, kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesiyle Oxford Üniversitesi ile İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca'nın ürettiği korona virüsü aşısının kullanımını askıya almıştı.

AstraZeneca aşısının yeniden inceleyen Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AstraZeneca aşısının "güvenli ve etkili" olduğunu bildirerek, aşının Covid-19'a karşı faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu aktardı. EMA'nın açıklamasının ardından aşının kullanımını askıya alan birçok ülke aşılamaya tekrar devam edeceğini açıkladı.
7 ülke yarından itibaren aşının kullanımına yeniden başlıyor. Fransa Başbakanı Jean Castex, düzenlediği basın toplantısında, AstraZeneca aşısının yarından itibaren tekrar kullanılacağını duyururken, kendisinin de AstraZeneca aşısını olacağını bildirdi.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI