Bugun...


Avrupa, Ukraynalı sığınmacıları ağırlarken, Orta Doğululara ayrımcı tavrını sürdürüyor
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşında geçen bir haftada ülkelerini terk etmek zorunda kalan sivillere kapılarını açan Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ve Afrika'dan gelen sığınmacılara çifte standart uyguluyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2022 12:07
Avrupa, Ukraynalı sığınmacıları ağırlarken, Orta Doğululara ayrımcı tavrını sürdürüyor
+ -
Cenevre

Birleşmiş Milletlere (BM) göre Ukrayna-Rusya savaşının başladığı 24 Şubat'tan bu yana 1 milyonun üzerinde Ukraynalı sivil, ülkelerini terk ederek çoğunlukla komşu Avrupa ülkelerinden Polonya, Macaristan ve Romanya'ya sığındı.

AA Ukrayna’daki savaştan kaçan mültecilere yönelik ayrımcı uygulamayı sorduUkrayna sınırını geçen Afrikalılar yaşadıklarını anlattı: Çok fazla ırkçılığa maruz kaldıkUkrayna sınırında 'ırkçılığa uğrayan' Afrikalılar çıkış yolu arıyorBM'den bazı Batılı ülkelerin mültecilere yönelik çifte standardına tepki: İnsancıl ve merhametli olalım

Söz konusu ülkeler, BM'nin 1951 Mülteciler Sözleşmesi kapsamında sorumluluklarını yerine getirerek Ukraynalı sığınmacıların sınırdan geçişine izin verdi.

Şimdiye kadar Ukraynalı sivillerin 280 bini Polonya'ya geçerken, 94 bini Macaristan'a, 40 bini Moldova'ya, 34 bini Romanya'ya ve 30 bini Slovakya'ya sığındı.

Buna karşın Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler, bu ülkelerin çoğunda ya sınır dışı ediliyor ya da sınır bölgelerinde bekletiliyor.