Bugun...


BMGK Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını kınayan karar tasarısını bugün oylayacak
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden askeri operasyonlarını kınayan karar tasarısını bugün oylayacak.

facebook-paylas
Tarih: 25-02-2022 09:00
BMGK Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını kınayan karar tasarısını bugün oylayacak
+ -
New York

Karar tasarısı, New York saati ile 15.00'te (TSİ 23.00) Güvenlik Konseyi üyelerinin oylamasına sunulacak.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sürüyor

ABD ve Güvenlik Konseyi’ndeki Avrupalı müttefikleri tarafından hazırlanan tasarıda, "mümkün olan en güçlü ifadelerle, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı, BM Sözleşmesi'nin 2. maddesinin 4. paragrafına aykırı olan saldırganlığını kınıyor." ifadesinin yer aldığı belirtiliyor.

Tasarının ayrıca, Rusya Federasyonu'ndan, Ukrayna'ya karşı güç kullanımını derhal durdurmasını ve BM'nin amaçlarına aykırı bir şekilde herhangi bir devletin toprak bütünlüğüne veya siyasi bağımsızlığına karşı tehdit ve kuvvet kullanmaktan kaçınmasını talep edeceği kaydediliyor.

Öte yandan diplomatik kaynaklar, Rusya'nın veto yetkisini göz önüne alarak konseyin böyle bir kararı alma olasılığını mümkün görmüyor.

BMGK'nın 5 daimi üyesi (Rusya, Amerika, Fransa, İngiltere ve Çin), onaylamadıkları herhangi bir kararın verilmesini önlemek için veto yetkisine sahip bulunuyor.

BMGK'da herhangi bir kararın çıkarılması için, 5 daimi üyeden hiçbirinin buna itiraz etmemesi koşuluyla, 15 toplam üyeden en az 9'nun onayı gerekiyor.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI