Bugun...


Depremzedelere 10 bin liralık hane desteği ödemeleri başladı! Başvuru şartı aranmayacak
Deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan hane başına 10 bin lira destek yardımı yapılacağını duyurdu. AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören depremzedelere yönelik verilecek 10 bin lira tutarındaki 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin başladığını açıkladı. Ödemeler, başvuru şartı olmadan Ziraat Bankası üzerinden yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 21-02-2023 10:53
Depremzedelere 10 bin liralık hane desteği ödemeleri başladı! Başvuru şartı aranmayacak
+ -

Kahramanmaraş ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından binlerce kişi evsiz kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konutları hasar gören depremzedelere yönelik olarak verilecek yardımlardan bahsederek "Bu çerçevede ilk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı, ayrıca yine hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştım. Ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçları ile götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz” sözlerini kullandı. 

337 BİN 933 HANEDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının sahada devam ettiği, çalışmalar sonuçlandıkça ödemelerin yapılacağı bildirildi. Ödemelerin AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgâh verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilirken, şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespitin tamamlanarak ödemelere başlandığı duyuruldu.

T.C. KİMLİK NUMARALARI İLE ALINABİLECEK

Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmıyor. Destek ödemelerinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise T.C. kimlik numaralarına yapılacağı kaydedildi




Kaynak: https://www.tgrthaber.com.tr



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI