Bugun...


DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: 'Aşılar pandemiyi kontrol altına almak için yetersiz'
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, aşıların henüz Avrupa'da Covid-19 salgınını kontrol altına almak için yetersiz olduğunu belirterek, "Aşının etkinliğini etkileyebilecek mutasyonları geciktirmek ve bulaşmayı azaltmak için elimizden gelen her şeyi ya

facebook-paylas
Tarih: 11-02-2021 20:10
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge: 'Aşılar pandemiyi kontrol altına almak için yetersiz'
+ -
Korona virüs salgının Avrupa'da etkisini arttırmaya devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge Avrupa'da Covid-19 salgınındaki son durumu hakkında basın toplantısı düzenlendi. Avrupa'da Covid-19 ölüm sayısının iki haftadır azalmasına rağmen rakamların çok yüksek olduğunu vurgulayan Kluge, “2 gün önce, Avrupa Bölgesi'ndeki 40 ülke, 24 saat içinde 3 bin 610 ölüm bildirdi. Şu anda, aşı umudu ile yanlış bir güvenlik hissi arasında ince bir çizgi var” dedi.

Avrupa'da uygulanan aşı dozu sayısı vaka sayısını geçti

Kluge, Avrupa Bölgesi'nde aşılanan 37 ülkeden 29'undan alınan bilgilere göre, 7,8 milyon kişinin aşılanmasının serisini tamamladığını açıkladı. Kluge, “Bu, 29 ülkenin nüfusunun yalnızca yüzde 1,5'ine denk geliyor. Verilen aşı dozlarının sayısı da bölgede bildirilen vaka sayısını geçti. 36 milyon bildirilen vakaya karşılık 41 milyon doz uygulandı" dedi.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI