Bugun...


Gazze'nin doğu sınırı yakınında 'Filistin mirası yürüyüşü' düzenlendi
Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler, bir dizi halk ve ulusal etkinliği içeren Gazze'nin doğu sınırına doğru "Filistin mirası yürüyüşü" düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 01-07-2021 18:03
Gazze'nin doğu sınırı yakınında 'Filistin mirası yürüyüşü' düzenlendi
+ -
Gazze

Filistinli Mülteciler Halk Komitesi tarafından Gazze'nin orta kesimindeki El-Meğazi Mülteci Kampı'nda "Geri dönüş, toprağın ve vatanın tuzudur" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe geleneksel kıyafetlerle katılanlar Filistin bayrakları taşıdı, halk şarkıları ve türküleri söyledi.

Yürüyüşe katılanlar kamptan hareket ederek kampın doğusunda açık bir alana kadar yürüdü ve burada kamp kurarak geleneksel kahvaltı yaptı ve resim çizdi.

Filistinli Mülteciler Halk Komitesinin etkinlikler sorumlusu Said Hamid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu etkinlikleri Filistin anılarını canlandırmak için düzenlediklerini söyledi.

Yürüyüşle aynı zamanda İsrail'in son zamanlarda saldırılarını artırdığı Kudüs halkıyla dayanışma içinde olduklarını göstermeyi amaçladıklarını kaydeden Hamid, insan hakları örgütlerine ve uluslararası taraflara, uluslararası meşruiyet kararlarının uygulanması, Filistinlilerin haklarını korumak ve İsrail'in bu haklara yönelik saldırılarını önlemek için çalışmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI