Bugun...


'Görüşmelerin Suriye'de dökülen kanı durdurmasını umuyorum'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "İnşallah ata yurdumuzda yapılacak bu görüşmeler, Suriye ve Irak'taki kardeşlerimize güvenlik ve refahın getirilmesine, bu coğrafyalarda Batılı emperyalistlerin döktüğü kanın son bulmasına vesile olur." dedi. - Anadolu Ajansı

facebook-paylas
Tarih: 18-12-2016 15:10
'Görüşmelerin Suriye'de dökülen kanı durdurmasını umuyorum'
+ -

ASTANA

Kazakistan'da başlayan Türk filmleri haftasına katılmak üzere başkent Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, düzenlediğini basın toplantısında, ay yıldızlı al bayrağın, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika'daki barışın ve refahın anahtarı olacağını bilenlerin, terörü musallat ederek Ankara'yı diz çöktürmek istediğini belirtti.

"Ankara'nın enerjisini terörle tüketeceklerini zannediyorlar"

Türkiye'yi PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle uğraştırdıklarını kaydeden Topçu, şöyle devam etti:

"Ankara'nın enerjisini terörle tüketeceklerini zannediyorlar. Buna rağmen Ankara ayakta. Anadolu'da dedelerimizin, daha evvel Çanakkale'de, daha geçtiğimiz yıllarda Mustafa Kemal Atatürk ile Dumlupınar'da, 15 Temmuz'da şehit ve gazilerimizin yaptığı gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında Kürt, Türkmen, Arap, Arnavut, Alevi, Sünni bir ve beraberiz."

"Terör örgütleri ülkenin her yerinden temizlenecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik ilan etmesi üzerine terör örgütlerinin ülkenin her yerinden temizleneceğini vurgulayan Topçu, alçakça saldırılara rağmen Türkiye halkının moralleri yüksek bir şekilde mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Topçu, "Bizim üstümüzde Allah, arkamızda Kazakistan gibi bir devlet ve Türk dünyasının Erdoğan ve (Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan) Nazarbayev gibi değerli liderleri varken bizi asla yenemeyecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek günlerde Kazakistan'ı ziyaret edeceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla Suriye krizini görüşeceklerini hatırlatan Topçu, "İnşallah ata yurdumuzda yapılacak bu görüşmeler Suriye'deki ve Irak'taki kardeşlerimize güvenlik ve refahın getirilmesine, bu coğrafyalarda Batılı emperyalistlerin döktüğü kanın son bulmasına vesile olur." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Aliia Raimbekova

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI