Bugun...


İngiltere'den Ukrayna'ya daha fazla askeri destek sözü
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin ilerleyen saatler ve günlerde Ukrayna'ya "daha fazla askeri destek" vereceğini bildirdi.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2022 19:04
İngiltere'den Ukrayna'ya daha fazla askeri destek sözü
+ -
İngiltere

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan yazılı açıklamada, Johnson ve Zelenskiy'nin görüşmesinde, liderlerin, Rusya'nın çocuklar dahil masum sivillere yönelik düzenlediği "barbarca hava saldırılarını" kınadığı belirtildi.

Ukrayna ordusu Kiev yakınlarında Rus askerlerine karşı koymaya devam ediyorRusya: Ukrayna'nın hava sahasının tamamı kontrol altına alındıPutin, Rus caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçirilmesini emrettiRus güçleri Berdyansk şehrindeki tüm kamu binalarını ele geçirdiNATO ve Batı ülkeleri, Ukrayna'ya askeri teçhizat ve silah sağlamaya başladı

Açıklamada, "Başbakan Johnson, Zelenskiy'yi, İngiltere'nin Ukrayna'ya gönderdiği askeri destek konusunda bilgilendirdi ve önümüzdeki saatlerde ve günlerde daha fazla askeri harcama yapmayı taahhüt etti." ifadesi kullanıldı.

İki lider dün akşam da telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, Zelenskiy, bu görüşmede, önlerindeki 24 saatin Ukrayna için çok önemli bir süre olduğuna inandığını dile getirmişti.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI