Bugun...


İş makineleri sektörünün kalbi İstanbul’da atıyor
İş makineleri sektöründe dünyanın en hızlı büyüyen 3. ülkesi ünvanına sahip Türkiye, ticaret hacmini yedi yılda 30 milyar dolara, ihracatını ise 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2016 13:38
+ -
İş makineleri sektörü, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) önderliğinde, 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ‘2. Uluslararası İş Makinaları Kongresi’nde bir araya geldi.

Öztoygar yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'de iş makineleri sektörünün yıllık 1.2 milyar dolarlık ihracat yaptığını İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer Öztoygar, yıllık 10 milyar dolarlık ihracat için, Türkiye’de 13.5 milyar dolarlık üretim kapasitesi gerektiğini vurguladı.

Bu potansiyel için yabancı iş makineleri firmalarını Türkiye’de yatırıma davet eden Öztoygar, ayrıca ihracat için yeni pazar arayışlarını da sürdürdüklerini belirterek, "İran, Rusya, Malezya, Singapur gibi yakından takip ettiğimiz pazarlar var. Aynı zamanda Hindistan, Güney Amerika gibi pazarlarda da heyetlerimizin görüşmeleri söz konusu. Tüm bunlarla beraber Afrika kıtası da ulaşmayı hedeflediğimiz noktalardan birisidir" dedi.

Kaynak: DHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI