Bugun...


İtalya’da Draghi kabinesi açıklandı
İtalya'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Sergio Matterella'ya sunduğu kabinesindeki isimler açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2021 03:10
İtalya’da Draghi kabinesi açıklandı
+ -
İtalya Cumhurbaşkanı Matteralla'nın hükümeti kurmakla görevlendirdiği Mario Draghi, yaklaşık 10 gün süren istişarelerin ardından Matteralla'ya kabinesini sunmuştu. Draghi'nin 23 kişilik bakanlar kurulu açıklandı. Draghi kabinesinde, Conte hükümetini oluşturan 5 Yıldız Hareketi (M5S), Demokrat Parti (PD) ve Özgürler ve Eşitler'in (LeU) yan ısıra hükümet krizine neden olan Italia Viva (Iv) ile Lig (Lega) ve İtalya'nın Kardeşleri (FI) partilerinden de bakanlar bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası eski Başkanı Mario Draghi, eski hükümetin bileşenlerinin haricinde Silvio Berlusconi'nin partisi İtalya'nın Kardeşleri ve seçim isteyen aşırı sağcı lig partisini geniş tabanlı hükümete katılmaya ikna etti. Eski Başbakan Giuseppe Conte hükümetinin en büyük bileşeni M5S, üyelerinin internetten yaptığı oylama sonucunda Draghi hükümetine destek kararı aldı. Hareket üyelerinin yüzde 59,3'ü yeni kurulan hükümete evet derken bazı üyeler karar sonrası ayrılık kararı aldı.

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI