Bugun...


Kanada, 16 ay sonra ABD vatandaşlarına ve ABD’de daimi oturumu olanlara sınırını yeniden açtı
Kanada ve ABD arasında Covid-19 salgını nedeniyle 16 aydır kapalı olan sınırı Kanada, tam aşılanmış ABD vatandaşlarına ve ABD'de daimi oturumu olan kişilere yeniden açıtı.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2021 22:02
Kanada, 16 ay sonra ABD vatandaşlarına ve ABD’de daimi oturumu olanlara sınırını yeniden açtı
+ -

ABD-Kanada sınırı, korona virüs pandemisi nedeniyle Mart 2020'nin ortasından bu yana zorunlu olmayan seyahatler için kapatılmış, kapatma kararı ABD'de artan Covid-19 vakaları nedeniyle karşılıklı olarak her ay yenilenen anlaşmalarla uzatılmıştı. Salgın nedeniyle 16 aydır kapalı olan sınırı, Kanada tarafı tam aşılanmış ABD vatandaşlarına ve ABD'de daimi oturumu olan kişilere yeniden açtı.

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA) tarafından yapılan açıklamada, ABD'den Kanada'ya gelecek olan söz konusu yolculardan Kanada tarafından onaylanan Covid-19 aşılardan herhangi biri ile çift doz aşılandığını kanıtlaması ve ABD'de yapılmış negatif sonuçlu Covid-19 test sonucu istendiği ifade edildi.

CBSA, 2 yaş altındaki aşılanmamış çocukların ise Kanada'nın karantina gerekliliklerinden muaf tutulacağını açıkladı. Kanada'nın 7 Eylül'den itibaren tamamen aşılı tüm yabancı yolculara sınırlarını açması bekleniyor.

Öte yandan ABD tarafı ise, sınırdaki kısıtlamaların tek taraflı olarak ve en az 21 Ağustos'a kadar devam edeceğini duyurmuştu.

Ceren Yanar Polat
 

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI