Bugun...


Libya'da silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada can kaybı 32’ye yükseldi
Libya'nın başkenti Trablus'un Bin Gaşir ve Sarim bölgelerinde 2 silahlı grup arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye, yaralı sayısının ise 159'a yükseldiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 28-08-2022 15:07
Libya'da silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada can kaybı 32’ye yükseldi
+ -

Libya'nın başkenti Trablus'ta silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda can kaybı artıyor. Libya Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda en az 32 kişinin hayatını kaybettiğini, 159 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Libya Ulusal Birlik Hükümetine yakın Gıniva Tugayı ile Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi'nin başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya yakın Komutan Eymen ed-Tacuri'ye bağlı silahlı grup arasında geçtiğimiz Cuma gecesi çatışma çıkmıştı.

ABD'nin Libya Büyükelçiliği ise çatışmalar nedeniyle endişeli olduğunu ifade ederken, Birleşmiş Milletler, Trablus'ta çatışmaların durması çağrısında bulunmuştu. İran da Libya'daki taraflara çatışmaları durdurma çağrısında bulunmuştu.

Muhammed Rabah
 

İLGİLİ HABER
Libyada silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada ölü sayısı 12ye yükseldi Libya'da silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada ölü sayısı 12'ye yükseldi

Kaynak: IHA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI