Bugun...


Savaş mağdurları Rava-Russkaya Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu
Rusya'nın saldırısı sonrası Ukrayna’dan ayrılmak isteyen binlerce kişi, Polonya sınırında bulunan Rava-Russkaya Sınır Kapısı'nda yoğunluğa yol açtı.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2022 18:00
Savaş mağdurları Rava-Russkaya Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu
+ -
Rava-Russkaya
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken siviller Polonya'ya gelmeye devam ediyor

Saatler süren yolculuğun ardından sınır bölgesine gelen savaş mağdurları, Polonya’ya geçebilmek için saatlerce bekledi.

BM: Ukrayna'da ölü ve yaralı sayısı 1000'i geçtiZelenskiy'den, NATO'nun Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge ilan etmeme kararına sert eleştiriCumhurbaşkanı Erdoğan yarın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşecekRusya, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan ettiKremlin: Dünya Rusya'nın izole edilebilmesi için fazla büyük

Kiev’den geldiğini Polonya üzerinden Türkiye’ye geçeceğini söyleyen Lena Avdysh, "1 ay önce babamı ziyaret için Kiev’e geldim. Savaş başladıktan sonra Türkiye’ye dönmek istedim. Ancak babam gelmek istemedi. Kiev’i terk etmedi.” ifadelerini kullandı.

05.03.2022 Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken ülkeden ayrıldıktan sonra Polonya'ya gelen Ukraynalı siviller, Medyka sınır kapısından araçlara bindirilerek geçici toplanma merkezlerine götürülüyor.

Polonya’ya gidebilmek için zorlu bir yolculuk geçiren savaş mağdurları, diğer yandan soğuk hava koşullarıyla da mücadele ediyor.

Sıfır derece ölçülen hava durumu, ülkeden çıkmak için sıra bekleyenlerin şartlarını daha da zorlaştırıyor.

Savaşın en büyük mağdurlarından biri olan çocuklar ise uzun bekleyiş nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı birbirleriyle oyun oynayarak atmaya çalışıyor.

1 yaşındaki çocuğuyla yola çıktığını belirten Svetlana Kazanseva, "Eşimi geride bıraktım. Ancak o çok güçlü bir adam. Ukrayna’da kalmalı ve ülkemizi korumalı." diye konuştu.

Rusya'nın saldırısı sonrası Ukrayna’dan ayrılmak isteyen binlerce kişi, Polonya sınırında bulunan Rava-Russkaya Sınır Kapısı'nda yoğunluğa yol açtı.

Zaporijya şehrinden yola çıkan İrina Makovstikaya ise "Şehirde çatışma yoktu. Ancak Ruslar’ın nükleer enerji istasyonunu hedef alabilme olasılığı hepimizi korkuttu. Bu yüzden evimden ayrılmak zorunda kaldı." dedi.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI