Bugun...


Tunus'ta Filistin'e destek için insan zinciri oluşturuldu
Tunus'un güneyindeki Safaks kenti surları çevresinde insan zinciri oluşturularak Filistin halkıyla dayanışma gösterisi düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 23-05-2021 01:02
Tunus'ta Filistin'e destek için insan zinciri oluşturuldu
+ -
Safaks
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;} Tunus'ta Filistin'e destek için insan zinciri oluşturuldu Tunus'un Safakes kentinde yüzlerce kişi, Filistin halkına destek için insan zinciri oluşturdu. Ellerinde Tunus ve Filistin bayrağı taşıyan katılımcılar, antik kent sularının dört tarafına kadar uzandı. ( Houssem Zouari - Anadolu Ajansı )

Safaks kentindeki sivil toplum kuruluşlarından Şeri (İslami) İlimler ve Hitabet Cemiyetinin çağrılarıyla düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı.

Ellerinde taşıdıkları Tunus ve Filistin bayraklarıyla kentin tarihi surları çevresinde yan yana dizilen binlerce gösterici, "Halk, Filistin'in özgürleşmesini istiyor.", "Halk normalleşmenin cezalandırılmasını istiyor." şeklinde sloganlar atıldı.

AA muhabirine konuşan Cemiyet Başkanı Lutfi ez-Zevvari, "Siyonist düşmana karşı Filistinli kardeşlerimizin zafer kazanmasından dolayı hissettiğimiz sevinci ifade etmek için bu insan zincirini oluşturduk." dedi.

İsrail ile normalleşmenin suç kabul edileceği bir yasa konusunda ısrarcı olduklarını kaydeden Zevvari, İslam dünyasının doğusundan batısına kadar kime sorulsa herkesin aynı talebi dile getireceğini söyledi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI