Bugun...


Türk STK'lardan ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımı
Türkiye'den dünyanın dört bir yanına giden STK ve yardım kuruluşları, ihtiyaç sahibi Müslümanlara kurban yardımında bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 01-09-2017 21:23
Türk STK'lardan ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımı
+ -

ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Endonezya'da ve Türk Kızılayı da Kırgızistan'da Kurban Bayramı süresince ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kurban kesti.

TDV görevlileri, Endonezya'daki Müslüman halka dağıtmak amacıyla 3 adada kurban kesimlerine başladı.

Bayram dolayısıyla başkent Jacarta'ya gelen 6 kişilik TDV ekibi, Aceh, Sulawesi, Nusa Tenggara'da kurban kesti.

32 ülkede kurban kampanyası

Kırgızistan'da vekaleten kurban kesimi yapan Türk Kızılayı da Kurban Bayramı'nın birinci gününde onlarca ihtiyaç sahibi vatandaşının yüzünü güldürdü.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can'ın yönetimindeki ekip, başkent Bişkek'te modern bir kesimhanede yapılan kesimin ardından paketlenen etleri Çuy Bölgesi'ndeki köylerde ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek giderek teslim etti.

Can, Türk Kızılayı olarak, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla Türkiye ile dünyada 32 ülkede vekaleten kurban kampanyası düzenlediklerini belirtti.

STK'lar Güney Afrika'da kurban kesti

İHH, Beşir Derneği ve Hasene Yardım Vakfı temsilcileri ile gönüllüleri, Johannesburg, Portelizabeth, Soweto ve Pretorya'da kestikleri kurbanları yardıma muhtaç Afrikalılara dağıttı.

Yardımlar hakkında AA muhabirine açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Murat Kavaktan, bu yıl, Güney Afrika'nın Johannesburg, Portelizabeth, Pretorya şehirlerinde 30 büyükbaş ve 120 küçükbaş kurban kesimi yaptıklarını belirtti.

Kurban etlerinin fakir bölgelerde dağıtımının yapılacağını dile getiren Kavaktan, "İHH olarak 106 ülkede yaklaşık 50 bin hisse kurbanı kesip ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bu ülkelerde yaptığımız cami, medrese, su kuyusu, yetimhane gibi projelerin ilk adımı kurban organizasyonlarıdır. Afrika başta olmak üzere birçok Müslüman toplulukla Kurban Bayramı vesilesiyle buluşuyor, dertlerini dinleyip sevinçlerine ortak oluyoruz." diye konuştu.

Lübnan'daki mültecilere kurban eti dağıtıldı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca, Lübnan'a sığınan Filistinli ve Suriyeli mülteciler ile ihtiyaç sahiplerine de kurban eti dağıtıldı.

İHH ekipleri tarafından başkent Beyrut, Sayda, Trablusşam, Eşşof, Sabra Şatilla, Burc el-Beracine, Marilyas, Akkar, Arsal, Bekaa, Sayda ve Katermaya'daki Filistinli ve Suriyeli mülteciler ile Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine 999 hisse kurban eti dağıtımı yapıldı.

İHH’nın Lübnan’daki ekibinin sorumlusu İbrahim Kılıç, 999 hisse kurban bağışından yaklaşık 42 bin ihtiyaç sahibinin istifade edeceğini belirterek, "Bu çalışmalardan faydalanacak muhtaç kişiler arasında Filistinli ve Suriyeli mültecilerin yanı sıra Lübnanlı fakirler de bulunmaktadır." dedi.

Sadakataşı Derneği Filistinli mültecileri sevindirdi

Sadakataşı Derneği Lübnan'daki Burj el-Barajne kampında kurban keserek Filistinli mültecilere dağıttı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yer alan Burj el-Barajne kampındaki Filistinli mülteciler için gönderilen kurbanları yerine ulaştıran Sadakataşı Derneği, kamp sakinlerine Türkiye'den Müslümanların selam ve muhabbetlerini de iletti.

Yaklaşık 20 bin mültecinin yaşadığı kampa kurban yardımlarını ulaştıran ve yerel bir yardım derneğinin rehberliğinde yardımları dağıtan Sadakataşı Derneği yetkilileri, sokaklarda gördükleri Filistinli mülteciler ile ayrıca sohbet ederek bayramlaştı.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan'da kesecekleri toplam 200 hisse kurbanı, kamplarda zor şartlarda yaşayan Suriyeli ve Filistinli mültecilere dağıtacaklarını söyledi.

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI