Bugun...


Ukrayna’dan Duma seçimlerine tepki
Ukrayna Parlamentosu, Rusya’nın seçimlerini sonuçlarıyla gayrimeşru kabul etti. - Anadolu Ajansı

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2016 17:33
Ukrayna’dan Duma seçimlerine tepki
+ -

KİEV

Ukrayna Parlamentosu, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma milletvekili seçimlerini, sonuçları ile tanımama kararı aldı.

Parlamentoda 264 milletvekilinin oyu ile alınan kararda, Duma seçimlerinin Ukrayna’nın sınırları içinde olan, geçici işgal altındaki Kırım’da ve Sivastopol’de yapıldığı belirtildi.

Kararda, "Yapılan Duma seçimleri Ukrayna yasaları ve anayasası, uluslararası hukuk normları ve temel ilkeleri, Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması, Helsinki Nihai Senedi, 1994 tarihli Budapeşte Memorandumu, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ile ilgili 27 Mart 2014 tarihli BM Genel Kurulu kararını ve diğer uluslararası anlaşmaları ihlal etmiştir. Ukrayna Parlamentosu, Rusya devlet Duma seçimlerini, sonuçlarını, hukuki sonuçlarını, oluşumunu, yetkilerini, eylem ve kararlarını gayrimeşru sayarak tanınmamasına karar vermiştir.” denildi.

Ayrıca, alınan kararın BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu, diğer devletlerin parlamentoları, parlamento asambleleri ve uluslararası organizasyonlara bir an önce gönderilmesi ve Duma seçimlerinin gayrimeşru sayılması için bu mecralara başvurulacağı kaydedildi.

Muhabir: Ali Cura

Kaynak: AA






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI