Bugun...
Gelecek Partili Selçuk Özdağ: “Bu Terazi Bu Şiddeti Kaldırmaz Hükümet İstifa Etsin…”


Cüneyt ALPHAN GÜNEŞ DOĞARKEN
 
 
facebook-paylas
Tarih: 19-02-2023 10:12

Ak Parti’nin kurucularından Bülent Arınç’ın kendi sosyal medya hesabı olan twitter’da “seçimler ivedilikle ertelensin” açıklamasına muhalefet partilerinden ve sosyal medya kullanıcılarından tepkiler yağarken konuyla ilgili görüştüğüm Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Hükümetin istifa etmesi gerekir” dedi.

Seçimlerin ertelenmesiyle ilgili Arınç, yaptığı açıklamada özetle; on beş ilimizi etkileyen depremden dolayı binlerce ölü ve yaralının olduğunu, depremde etkilenen on şehrimizin büyük kısmının yıkıldığını, vatandaşların şu an seçim değil yaşam mücadelesini verdiğini, buna rağmen gazeteci ve siyasetçilerin Mayıs’ta seçim tartışmalarının yapıldığını belirterek şunu yazmıştı:

“Allah’tan korkun, hala enkaz altında cesetler var, seçmenden bahsedilmezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün olur? Böyle bir dönemde vatandaşlara karşı miting mi yapacaksınız, oy mu isteyeceksiniz, propaganda mı yapacaksınız? Seçmen yok, sandık yok, bölgede adli ve idari bürokrasi yok, 15 milyon vatandaşı etkileyen illerimizde toplam 85 milletvekilimin temsil edildiğini, buralarda seçmen kalmamış.

Hem seçmen kütükleri geçersizleşmiş, hem seçim yapmak hukuken ve fiilen imkânsız hale gelmiş. Belki de seçime giderken YSK nüfus sayımı ile bu illerin kaç milletvekili temsil edileceğini yeniden hesaplayacaktır. Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz, seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım.”

Arınç; Anayasanın 78. Maddesine göre seçimler ertelenemez hükmün var olduğunu ama bunun kutsal metinler değil, hukuki metinler olduğunu, yasama organının her zaman bu maddeyi ilga edebileceğini dedikten sonra adeta Cumhurbaşkanına da yol güzergahını göstererek; “Cumhurbaşkanı siyasi partilerle istişare etmelidir. Tüm milletvekillerinin uzlaşmaları gerekir. Ayrıca YSK seçimlerin yapılmasının mümkün olmadığıyla ilgili karar verebilir” diye belirtti.

Arınç; üç alternatif sunarak, seçimlerin 2024 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile belediye seçimleri birleştirebileceğini, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile milletvekili seçimlerinin Kasım 2023 de yapılabileceğini ya da tüm partilerin mutabakatıyla başka bir tarihte de yapılabileceğini de vurguladı.

Arınç’ın dikkat çeken bir başka ifadesi de partilere verilen hazine yardımı durdurulması ve geri alınmasıdır.

Hükümet kanadından gelen seçimlerin ertelenmesi talebiyle ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın görüşüne başvurdum.

Özdağ; dönüşüm projesini ortaya koyanlar, imarda çalışanlar ve kısmen müteahhitlerin bu felaketten sorumlu olduğunu belirterek TOKİ’ye ait konutların deprem sırasında yıkılmadığına da dikkat çekti.

18 Haziran 2023’e kadar rahatlıkla seçimlere hazırlanabileceğini, 1960 ve 12 Eylül 1980 darbesi döneminde bile seçimlerin yapıldığını, ertelenmediğini, seçimlerin ertelenmesini doğru bulmadıklarını belirterek, Arınç’ın bunu söylemesi yerine Hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Özdağ; başta İmar affı, kentsel proje ve bütün imarların altında Sn. Erdoğan’ın ve bakanlarının imzası olduğunu hatırlatarak, “imara siz destek vermiştiniz. Önce Sn. Erdoğan ve arkadaşlarının istifa etmesi gerekir. Bir yılda 300 bin konut yapacağız diyorlar ama yapamazlar. Enkazı kaldıramazlar. Seçimde yenileceklerini bildikleri seçimleri ertelemeyi istiyorlar” dedi.

“Biz Millet İttifakı olarak seçimlerin yapılmasını istiyoruz” diyen Özdağ’a, Sn. Erdoğan’ın bir KHK ile seçimleri erteleyip ertelemeyeceğine dair sorum üzerine şunu söyledi. “Anayasa hükümlerini KHK ile kaldıramazlar. Parlamento çoğunluğu gerekir” dedi.

Peki, YSK seçimleri erteleyemez mi? Diye sordum.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ; “Hayır! YSK seçimleri erteleyemez” dedi.

Özdağ; “Ülkemiz büyük bir felaketle boğuşuyor. Binlerce vatanda evladı vatandaşımızı kara toprağa verdik. Ve maalesef vermeye devam ediyoruz. İlk ve tek önceliğimiz milletimizin yardımına koşmak, acılarını dindirmek ve bütün bir ülke olarak onlara yalnız olmadıklarını göstermektir.

Hiç şüphe yok ki, bu aziz millet kendisini kaderine terk edenlere inat hep olduğu gibi küllerinden doğmasını bilecektir. Civanmert ve diğerkamlığı tartışılmaz milletimiz daha depremin ilk gününden itibaren bunu ispat etmiştir.

İktidar mahfillerinden kulaklara fısıldayan bir dedikodu ile asli gündemimizi zehirlenmek istenmektedir. Nedir o? Evet, seçim, milletimizin acı günlerinde seçim mi konuşulur mu? Propagandasının zeminini oluşturmak için kurulan bu tezgaha gelmeyeceğiz.

Millet olarak deprem felaketini yaşadığımız bu günlerde seçim gibi bir gündemimiz olamaz. Bu Anayasanın yapılmasını zorunlu görev kıldığı bir rutindir sadece. Zamanında yapılacak bir seçimde zaten çekip gidecek bir iktidar, şayet bunu beceremem, yapamam diyorsa, gereken tek şey, hemen bugün istifa etmektir” dedi.

Milletimizin sahipsiz olmadığını, bu millete zifiri karanlıkta yol gösterecek nice isimsiz kahramanlarının olduğunu ifade eden Özdağ; “kimse ben gidersem devlet çöker, ben olmazsam siz de olmazsınız diyerek aziz milleti küçümsemesin. Herkes haddini ve hududunu bilsin” diye uyardı.

ABD’de tsunami ve Japonya’da da benzer felaketler olmasına rağmen seçimlerin ertelenmediğini belirterek bir an önce seçime gidip ülkeyi bu durumdan kurtarmak gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’de kendi twitter hesabında Arınç’ın açıklamasıyla ilgili şunu yazdı. “Seçimleri YSK da, Sayın Cumhurbaşkanı da erteleyemez. Anayasamız Sayın Cumhurbaşkanının da, YSK’nın da üstündedir.”



Bu yazı 463 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Haber sitemizi beğendiniz mi?


YUKARI